Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Oslos politikere ville ikke ha ghettolignende tilstander på Tøyen. Mange beboere i blokka ved Tøyensenteret skulle ut av de kommunale leilighetene i Hagegata 31, der enkelte hadde bodd i flere tiår.
Tilsammen skulle omlag 50 av de 60 kommunalt eide leiligheter renskes for kommunale leietakere, og selges på det åpne markedet. Så kom protestene. Og de to SV-veteranene fikk etterhvert med seg sine egne i det rødgrønne byrådet.
— Resultatet blir tett opp til det ordfører Marianne Borgen (SV) og jeg ønsket, sier Ivar Johansen.
— Vi ber også om at de leietakerne med barn som flytter ut, men som fortsatt har krav på kommunal bolig, får tilbud om bolig i samme skolekrets, sier Johansen til VårtOslo.
Helt siden de rødgrønne vant valget i 2015 har det vært en uttalt politikk at kommunens
sosialboliger skulle spres utover hele byen. I tillegg kom det såkalte Tøyenløftet før valget. En politisk hestehandel mellom SV på den ene siden og Høyre/Venstre/KrF på den andre siden. SV fikk en stor tiltakspakke for flere ulike tiltak i Tøyen-området, mot at partiet sikret bystyreflertall for det nye Munch-museet i Lambda-bygget i Bjørvika.
— Vi ønsker fortsatt ikke å samle for mange kommunale boliger i samme bygning, eller i et begrenset geografisk område. Vi vil ha en spredning for å unngå en "ghettofisering", forklarer Ivar Johansen.
— Men vi er veldig glade for at seks tidligere kommunale leietakere i Hagegata 31 allerede har kjøpt leilighetene de bodde i. Det ser ut til at to andre leietakere også klarer å kjøpe hvis de får litt bistand. I tillegg blir de åtte som har livstidskontrakter værende. Det betyr at 16 av de som alle var kommunale leietakere blir boende i blokka. Så 44 leiligheter selges i det åpne markedet. Det er vi fornøyd med når situasjonen ble som den ble, sier SV-veteranen.