Tidligere justisminister og samferdseslminister Odd Einar Dørum er sjefsnisse for Venstres bystyregruppe i Oslo. Foto: Oslo Venstre

Har Venstre det morsomste julekortet i år? Se de andre Oslo-politikernes julekort her

Tradisjonen med julekort i Norge strekker seg godt over ett hundre år tilbake i tid. I skarp konkurranse med SV utroper VårtOslo Venstre til årets julekort-vinner i Oslo bystyre.

Publisert

Tross digital hverdag, lager faktisk de fleste partiene i Oslo tradisjonelle julekort også i 2018.

Med en av norsk politikks mest erfarne politikere, Odd Einar Dørum, i spissen, utnytter Oslo Venstre julen til å drive litt politikk også. På årets julekort har nemlig partiet listet opp noen ønsker.

Ett av ønskene fra Venstre i Oslo er månedskort med makspris på 600 kroner. Men det mest ambisiøse ønsket er også med; "Vi vil vinne valget", skriver Venstre bak på julekortet.

Oslo Ap lykkes i koalisjon med MDG

Arbeiderpartiet er ikke like opptatt av politikk på sitt julekort. Men benytter som Venstre løsskjegg der bystyrets største parti poserer til ære for fotografen, og ønsker folk i Oslo en god jul og et godt nyttår.

Arbeiderpartiets bystyregruppe valgte rådhuset som kulisse i sitt julekort i 2018. Foto: Oslo Ap

Ap går inn i jula og valgåret 2019 med visshet om at byrådsleder Raymond Johansen har klart å sitte i et koalisjonsbyråd med SV og MDG på fjerde året uten å støte på de store problemene mange spådde.

Med nellikspiker i en appelsin sender Rødt julehilsen til alle som jobber med å holde hjulene i gang i høytiden. Foto: Rødt

Det betyr at Ap i Oslo, i motsetning til på riksplan, er komfortable med å styre sammen med Miljøpartiet. I stortingsvalgkampen i fjor stengte Jonas Gahr Støre døra for et regjeringssamarbeid med MDG. Det kan vise seg å ha vært en taktisk bommert når man ser hvordan Ap klarer seg i koalisjon med MDG i Oslo.

Carl I. Hagen med nisselue

Frps julekort viser partiets fire bystyremedlemmer foran rådhuset. Partiets ubestridte leder gjennom flere tiår, Carl I. Hagen, tar ikke gjenvalg til Oslo bystyre til høsten. Men har er fortsatt vara til stortinget, og må møte der frem til stortingsvalget 2021. Så helt ferdig i politikken er ikke Hagen ennå.

Carl I. Hagen (til h) gir seg i Oslo bystyre etter valget. Det samme gjør super-veteran Peter N. Myhre. Men Camilla Wilhelmsen (nr. to fra v.) og Aina Stenersen topper Frps Oslo-liste. Foto: Frp

KrFs enslige svale i Oslo bystyre, Erik Lunde, har hatt en svært hektisk høst og førjulstid. Lunde har deltatt i KrF-sonderingene med regjeringspartiene samtidig som han har drevet Oslo-politikk. Ingen liten oppgave når man er eneste KrF-representant i bystyret.

KrFs eneste bystyrerepresentant, Erik Lunde (nedert til høyre) har hatt en ekstremt hektisk måned bak seg før jul. Lunde har vært med på sonderingene som nå ender med regjeringsforhandlinger på nyåret. Foto: Oslo KrF

Rødt sender i sitt julekort varme ønsker til alle som holder hjulene i gang på helligdagene gjennom jula. Igjen har Rødt sikret de nødvendige stemmene for at Ap/SV/MDG-byrådet i hovedtrekk fikk gjennom sitt budsjettforslag i bystyret. Og ut fra de få meningsmålingene som er gjort det siste året, ligger Rødt an til å gjøre et godt valg i Oslo til høsten.

SV-troika i julegenser

SV gjorde ikke et særlig godt valg i 2015. Men fikk likevel ordførervervet etter forhandlinger med de andre rødgrønne partiene. Med Marianne Borgen som ordfører og Inga Marte Thorkildsen i byråd, har SV likevel klart å sette sitt preg på politikken i hovedstaden.

Oslos ordfører, Marianne Borgen, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og gruppeleder Sunniva Holmås Eidsvold med julegensere på SVs julekort for 2018. Foto: Oslo SV

Men hvor er julekort fra Oslo-politikerne i Høyre og MDG? Sistnevnte har sendt ut epost til medlemmene med liste over ulike seire i miljøpolitikken. Høyres bystyregruppe har visstnok ikke julekort i år. Kanskje det holder med å ha statsminister som holder nyttårstale?

Powered by Labrador CMS