Vilde Mollestad Rislaa blir den andre kvinnelige herretrener i norsk toppfotball.

Vilde (31) blir historisk når hun tar over som trener for Skeids herrelag: – Betyr enormt mye

Vilde Mollestad Rislaa er treneren som skal ta Skeid tilbake i 1. divisjon. Hun går dermed inn i et svært eksklusivt selskap.

Publisert

For det er bare Sotra-trener Renate Blindheim som har ledet et herrelag i norsk toppfotball fra før av. Rislaa har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen.

Det er de tre øverste divisjonene i norsk fotball som er definert som toppfotball av Norges Fotballforbund.

– Imponerte oss

– Vilde imponerte oss veldig på intervju, og har vært en av våre foretrukne kandidater lenge til jobben. Hun har brukt tiden godt på å sette seg inn i hva Skeid er, hva hun vil med laget og hvordan dette skal formes videre, forteller Jo Andreas Gundersen fra Skeids styre.

31-åringen kommer fra rollen som hovedtrener for Skeids juniorlag og har tidligere hatt flere forskjellige roller i Grorud.  I Torshov-klubbens over hundre år lange historie får Skeid for første gang kvinnelig hovedtrener på herresiden.

I klubbens over hundre år lange historie får Skeid for første gang kvinnelig hovedtrener på herresiden. Her Skeid-supportere i aksjon ved en tidligere anledning.

– Betyr enormt mye

– Å få muligheten til å lede en klubb som Skeid med så lange tradisjoner og historie betyr enormt mye for meg, og jeg ser virkelig fram til å komme i gang å bygge videre på arbeidet som allerede er startet. Vi skal bygge en sterk prestasjonskultur, vi skal ha det moro og vi skal vinne fotballkamper, sier Rislaa.

Skeid rykket forrige sesong ned fra 1. divisjon etter å ha endt som tabelljumbo med bare 14 poeng. I august trakk Gard Holme seg som Skeid-trener og ble erstattet av Arne Erlandsen.Powered by Labrador CMS