Karl Johan – en valgbodstudie

Fremskrittspartiets smilende valgmedarbeidere. Foto: Olav

Fremskrittspartiet: Hvis partiet er så kjedelig som valgboden utstråler, har de ikke nådd toppen av isfjellet hva tap av velgere angår

De skal sette opp en flatskjerm ved valgboden, men den er ikke oppe når jeg er der, så det er vel litt som med flaggsaken deres, bompenger; det tar litt tid før de fatter at alt må på plass.

Publisert

Jeg lurer litt på hvordan møtet hos Frp foregikk da de skulle lage denne valgstanden. Noen kokte kaffe, det var kanskje noen kaker, eventuelt det ble servert noen ferdigsmurte baguetter.

Jeg håper det var alkohol med i bildet og at de gikk lei av å snakke valgbod og fattet større interesse for alkoholen.

Karl Johan – en valgbodstudie

Det er valgkamp. På Karl Johan setter de politiske partiene opp valgboder.

Vi er mer en middels nysgjerrig på disse arkitektoniske mesterverkene og vil tusle litt rundt på Karl Johan og finne ut av de ulike partienes tankegang bak «mesterverket» sitt. Deretter feller vi vår dom over valgbodene.

Basert på at Frp er et relativt (eller var et relativt) stort parti, valget vil vise, så er dette noe av det kjedeligste og minst kreative jeg har sett under mine turer på Karl Johan. Hva viser en lukka tilhenger foliert med politikerne du skal stemme på og budskapene partiet har trædd over hodet på oss i flere år?

Her er det lite nytekning: gamle kjernesaker om å fjerne eiendomsskatt og fritt skolevalg. Gi meg noe nytt.

Partimedlem Armin Braimi foran Oslo-leder Aina St. Foto: Hans Bastian Borg

En henger med valgmateriell

Frp er vel de som vil gi minst statsstøtte til kunst og kultur, og det er gjerne disse folka man ofte må benytte for å skape blest. Kanskje de ikke har fått tak i et kreativt hode, kanskje ingen vil sette stempelet sitt på valgboden til Frp. Ja, det er en tilhenger fylt med valgkampmateriell.

Jeg snakker med partimedlem Armin Braimi. Det er ikke mye han kan trekke frem, annet enn at det er en henger som viser frem budskapet på boden.

De skal sette opp en flatskjerm, men den er ikke oppe når jeg er der, så det er vel litt som med flaggsaken deres, bompenger, det tar litt tid før de fatter at alt må på plass.

Karl Johans eneste valgbod med varmelampe. Foto: Hans Bastian Borg

Knusende dom

Armin kan trekke frem at de er det eneste partiet med varmelampe. Noe som for meg er totalt uforståelig, med mindre komiteen for bygging av valgbod hos Frp har glemt at kommunevalget foregår i perioder uten kulde. Hva skal man med lampa?

Min dom er knusende. Hvis partiet er så kjedelig som valgboden utstråler, så har de vel ikke nådd toppen av isfjellet hva tap av velgere angår. Og forsetter den negative trenden deres i Oslo, så blir vel vogna for fjong til neste stortingsvalg.

Les om flere av valgbodene på Karl Johan.

Powered by Labrador CMS