Grønmo gjenbruksstasjon åpner med vanlige tider snart.
Grønmo gjenbruksstasjon åpner med vanlige tider snart.

Gjenbruksstasjonene åpner for fullt

Gjenbruksstasjonene i Oslo går tilbake til vanlige åpningstider fra og med mandag 20. april.

Publisert

De store gjenbruksstasjonene – Haraldrud, Grønmo, Smestad, Grefsen og Ryen, samt Bygdøy hageavfallsmottak – har hatt kortere åpningstider enn normalt siden 1. april.

Fra og med mandag 20. april er de åpne som vanlig, inkludert lørdager. Det blir også mulig å kjøpe jordprodukter fra Oslokompost igjen.

– Vi kan gå tilbake til vanlige åpningstider på gjenbruksstasjonene fordi folk generelt er flinke til å ta hensyn og gjør det de blir bedt om. Det synes jeg er veldig bra. Med lengre åpningstider håper vi på mindre kø og trafikkutfordringer rundt stasjonene, sier Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel.

Kan bli køer

For at kravene til avstand mellom kunder og ansatte fortsatt skal overholdes, viderefører etaten regelen om hvor mange biler som kan være inne på stasjonene samtidig. Dette kan føre til køer.

– Jeg håper vi får spredt besøkene mer utover nå som vi går tilbake til normale åpningstider, sier direktør Hans Petter Karlsen i renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Flere ansatte fra gjenbruksstasjonene har bidratt som ekstra mannskap i avfallsinnsamlingen den siste måneden. Ombruksmottakene kommer fortsatt til å være stengt inntil videre.

Powered by Labrador CMS