Tidligere helsebyråd Tone Tellevik Dahl (nummer to fra venstre) og miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (nummer to fra høyre) får skarp kritikk fra kommunerevisjonen. Her er de avbildet sammen med byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (t.v.) og byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (t.h.) under byrådets fremleggelse av forslag til budsjett i fjor høst. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Rapport kritiserer Lan Marie Berg og Tone Tellevik Dahl for dårlig kontroll på arbeidsmiljøbrudd

Kommunerevisjonens rapport viser at miljøbyråden og helsebyråden i Oslo kommune har hatt for dårlig kontroll med brudd på arbeidsmiljøloven.

Publisert

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og daværende helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) får kritikk i en rapport fra kommunerevisjonen i Oslo kommune, skriver NRK.

Begge byrådenes etater har sittet på oversikter over hvordan arbeidsmiljøloven har blitt brutt over tid, men uten at det har havnet på byrådenes bord. Ifølge kommunens rutiner er det enhver byråds ansvar å sikre god internkontroll på HMS-området, ifølge kommunerevisjonen.

Nær 250.000 brudd

NRK har i en rekke artikler rettet søkelyset mot brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. NRKs kartlegging viser så langt at det har vært opp mot 250.000 brudd i Oslo kommune.

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg er for øyeblikket i fødselspermisjon. Vikarbyråd Arild Hermstad (MDG) kommenterer saken i hennes fravær.

– Det er bra at kommunerevisjonen har gått inn i saken. Det er positivt og viktig med offentlig oppmerksomhet rundt arbeidstid og kravene i arbeidsmiljøloven. Rapporten beskriver forhold vi har vært klar over en tid, og som vi er i gang med å rette opp. Etatene har hatt brudd på arbeidstidsbestemmelsene, og rapporteringen har ikke vært god nok. Dette er det tatt tak i, og vi ser klare resultater allerede, skriver Hermstad i en epost til NTB.

– Nærmer seg null

– Byråd Berg har vært opptatt av å få alle fakta på bordet når det gjaldt brudd i den tidligere energigjenvinningsetaten. Parallelt ble det satt inn tiltak for å rydde opp. Situasjonen er nå mye bedre enn den var, og antallet brudd på arbeidstidsbestemmelsene nærmer seg null, skriver Hermstad.

NTB har vært i kontakt med tidligere helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap). Hun viser til det hun har forklart i rapporten. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS