MDGs Arild Hermstad slo partikollega Einar Wilhelmsen på målstreken i kampen om andreplassen på Oslo-lista. Foto: Terje Pedersen / NTB
MDGs Arild Hermstad slo partikollega Einar Wilhelmsen på målstreken i kampen om andreplassen på Oslo-lista. Foto: Terje Pedersen / NTB

MDG-Hermstad fikk andreplassen: — Oslo har fått til mer enn mange trodde var mulig

— Jeg takker for tilliten og er svært glad for å få muligheten til å få enda flere med på vårt grønne prosjekt, sa Arild Hermstad (MDG) etter å ha sikra andreplassen på kommunevalglista i Oslo.

Publisert

Hermstad ble utfordret av Einar Wilhelmsen om andreplassen på nominasjonsmøtet i MDG onsdag kveld, og vant med 111 stemmer mot 98 stemmer. Det skriver NRK.

— Jeg takker for tilliten og er svært glad for å få muligheten til å få enda flere med på vårt grønne prosjekt i Norges største kommune. MDG i Oslo har fått til mer enn mange trodde var mulig, og gjennomført den grønne politikken vi har gått til valg på. Men mye gjenstår, sier Arild Hermstad i en pressemelding fra MDG.

— Andreplassen en fualltidsjobb

Einar Wilhelmsen var opprinnelig innstilt på femteplass på listen, men tok opp kampen om annenplassen etter å ha blitt fremmet av partikollega Sabina Syed. Wilhelmsen har tidligere sagt til Aftenposten at han mener Hermstad er den beste kandidaten til partilederjobben.

— Men jeg er enige med dem som sier at å stå på annenplass på listen vår i Oslo, er en heltidsjobb og vel så det. Det krever full fokus. Det samme vil jeg si om å være partileder. At de som står på toppen av listen vår har kapasitet og fullt fokus på dette er veldig viktig, og vise versa som partileder, sa han.

Oslos miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav ble enstemmig valgt som partiets førstekandidat.

Powered by Labrador CMS