LOs sommerpatrulje

– Osloungdom fortjener en bedre arbeidsmiljølov

Publisert

Der viljen fins, går det fint an for arbeidsgivere å ansette folk i faste og hele stillinger. Og med oversiktlige arbeidstider.

LOs sommerpatrulje har rapportert at ungdommer må jobbe ti timers arbeidsdag. Hovedårsaken er at ungdom står i kø for å få sommerjobb og at Frp, Høyre, Venstre og KrF har reversert arbeidsmiljøloven. De har gjort lovlig det som tidligere var ulovlig.

Arbeidsgivere kan ansette unge og andre med krav om lengre dager og uten overtidsbetaling. LO i Oslo synes det er viktig at unge får sommerjobb, men synes ikke noe om at de utnyttes. Høyres statssekretær Christl Kvam sier i en kommentar at dagens ordning er ønsket.

LO i Oslo mener unge og alle andre ansatte fortjener noe bedre. Faste og hele stillinger med oversiktlig daglig, ukentlig og månedlig arbeidstid må igjen bli et mål for arbeidslivspolitikken. Vi må ikke bare rette opp den økte adgangen til midlertidige ansettelser, men også forverringene av arbeidstidsordninger og den økte adgangen til å forskjellsbehandle de innleide.

Derfor oppfordrer vi til å velge side ved høstens stortingsvalg. Vi trenger et nytt flertall og oppfordrer til å stemme på Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt eller Senterpartiet.

Selv om det ikke hjelper unge i midlertidige sommerjobber, er det verdt å notere at Oslos rødgrønne byråd har vedtatt å praktiske faste ansettelser i kommunen – i tråd med tidligere arbeidsmiljølov. Det går an.

Powered by Labrador CMS