Annonse

Open Banking: Bør vi ønske det velkommen?

I takt med at teknologien utvikler seg, utvikler også mulighetene innen banking seg, noe vi i høy grad har kunnet observere de siste mange årene. Et av de begrepene som vi tar stilling til i dag, er dette med open banking. Men hva er egentlig dette, og er det noe vi bør ønske velkommen? Akkurat dette skal vi se mye nærmere på i denne artikkelen, så heng på hvis dette er noe du ønsker å lære seg mer om.

Enklere å finne den riktige løsningen for deg

Det er mange spennende utviklinger i finansbransjen for tiden, og en av disse er open banking. Det å bruke plattformer som Matchbanker.no er for eksempel noe som bare er mulig på grunn av open banking, som bruker informasjon fra bankene til å kunne bygge verktøyer som for eksempel kan sammenligne informasjonen fra bankene. Her er noen av fordelene ved dette for deg som forbruker:

  • Det gjør det enklere å danne seg et overblikk over muligheten

  • Det gjør det enklere å ta riktige valg

  • Du kan bruke informasjonen til å forhandle med din egen bank

  • Du kan finne muligheter du kanskje ikke ellers visste at fantes

  • Du blir klar over hvor store forskjeller det ofte er på akkurat det samme tilbudet

Sammenlign lån og prioriter sikkerheten

Med nye muligheter, vil det samtidig også alltid dukke opp nye risikoer. Og dette er noe som også gjelder når det kommer til open baking. Her er det nemlig ikke helt mulig å være like ukritisk som det mange kanskje har vært når det kommer til mer tradisjonelle bankmuligheter. Open banking gjør det nemlig mulig for tredjeparter å bygge verktøyer som bruker informasjonen fra bankene – for eksempel til å sammenligne lån på vegne av forbrukerne.

Dette er et stort pluss, fordi det gir deg som forbruker en mye bedre mulighet til å holde oversikt, men sikkerhet er et stort emne når det kommer til open banking, og det at det er så lett å bytte bank, låne penger, og andre ting der sensitiv informasjon skal utveksles, gjør at bankene er enda mer forsiktige enn før.

En ny måte å låne penger på

Uansett om man synes at dette er noe man støtter eller ikke, er det ingen tvil om at denne bransjen er i utvikling for tiden, og noe av det som gjør seg aller mest gjeldende akkurat nå er hvor tilgjengelige lån på nettet plutselig har blitt. Dette er det som nevnt over både fordeler og ulemper ved, men uansett hva er open banking en helt ny måte å låne penger på, som har åpnet markedet og revolusjonert den makten bankene har sittet på frem til i dag.

Det at vi har fått opp øynene for at bankene tjener penger, med dine penger, er nemlig noe som har fått flere forbrukere til å stoppe opp, og ikke minst til være mindre trofaste mot banken sin.

Et finansielt verktøy

På nåværende tidspunkt er det nesten umulig å skulle trekke en konklusjon når det kommer til om open banking er noe som vi bør ønske velkommen eller ikke, men en ting er sikkert: dette er en bransje som er i utvikling, og det vil dukke opp mange flere muligheter vi kommer til å måtte ta stilling til.

Den korte konklusjonen er at du i høy grad er nødt til å ta bedre økonomisk vare på deg selv i dag enn før, rett og slett fordi det er flere muligheter, flere valg, og flere muligheter der du kan velge feil. Så ta deg god tid, ha fokus på sikkerheten din og ta det derfra.

Powered by Labrador CMS