Oslo 20230625. Nedlegging av blomster ved «Per på Hjørnet». Støttegruppa 25. juni, FRI og Skeiv Verden får følge av stortingspresident Masud Gharahkhani, statsminister Jonas Gahr Støre, flere fra regjeringen og Oslos ordfører, Marianne Borgen, til en stille seanse. Folk inviteres til å legge ned blomster på stedet ut over dagen.
Stortingspresident Masud Gharahkhani, statsminister Jonas Gahr Støre, avtroppende kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, Oslo-ordfører Marianne Borgen er blant de mange som deltok på nedleggelse av blomster.

Støre la ned blomster på 25. juni-markering. – Det skeive miljøet skal vite at de har samfunnet i ryggen

Det er søndag ett år siden 25. juni-angrepet i Oslo. Søndag formiddag startet markeringene med nedleggelse av blomster på åstedet for angrepet.

Publisert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) og flere andre medlemmer fra regjeringen deltok på markeringen. Også avtroppende kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) deltok.

25. juni er det ett år siden to mennesker ble drept og flere skadd i skytingen ved London Pub og Per på hjørnet i Oslo.

– Det er en stillhet her, som markerer samholdet og ettertanken for det dramaet som utspilte seg her i fjor. Det er fint å være sammen på en dag som dette, sa Støre til TV 2 etter markeringen.

Oslo 20230625. Nedlegging av blomster ved «Per på Hjørnet». Støttegruppa 25. juni, FRI og Skeiv Verden får følge av stortingspresident Masud Gharahkhani, statsminister Jonas Gahr Støre, justis-og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og flere fra regjeringen og Oslos ordfører, Marianne Borgen, til en stille seanse. Folk inviteres til å legge ned blomster på stedet ut over dagen.
Stortingspresident Masud Gharahkhani, statsminister Jonas Gahr Støre, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og flere fra regjeringen.

– Skal bli en trygg pridemarkering

Den siste tiden har PST merket en økning i antall trusler mot pride og det skeive miljøet. Men det er det ingen endring i trusselnivået før årets pridearrangementer.

Støre sier han forstår den uroen som mange føler på.

– Vi har vært opptatt av at de som tilhører det skeive miljøet, skal vite at de har samfunnet i ryggen.

– Vi lever ikke i et risikofritt samfunn, det tror jeg vi også må erkjenne. Men alt er satt inn på at det skal bli en trygg markering i den uka som kommer nå. Det har regjeringen jobbet for å forsikre seg om. Politiet og tjenestene som følger med på det, legger all mulig vekt på det, sier han.

Oslo 20230625. Nedlegging av blomster ved «Per på Hjørnet». Støttegruppa 25. juni, FRI og Skeiv Verden får følge av stortingspresident Masud Gharahkhani, statsminister Jonas Gahr Støre, flere fra regjeringen og Oslos ordfører, Marianne Borgen, til en stille seanse. Folk inviteres til å legge ned blomster på stedet ut over dagen.
Støttegruppa 25. juni, FRI og Skeiv Verden deltok også på markeringen.

En rekke markeringer søndag

Det blir minnemarkering i Oslo rådhus klokken 13, og klokken 16 starter en solidaritetsmarsj gjennom Oslos gater. Skeive og deres støttespillere inviteres til en marsj for å «ta tilbake gatene» etter angrepet.

Klokken 19 starter en konsert og minnemarkering på Sentrum Scene, hvor Sondre Lerche, Fay Wildhagen og Tuva Syvertsen er blant dem som opptrer.

Powered by Labrador CMS