Atle Antonsen fra lansering av Discovery-serien 'Kongen befaler'. Nå uttaler tv-selskapet at saken først ble kjent for dem nå.
Atle Antonsen fra lansering av Discovery-serien "Kongen befaler". Nå uttaler tv-selskapet at saken først ble kjent for dem nå.

Politiet ferdig med etterforskning av Atle Antonsen. Skal ha kommet med rasistiske uttalelser mot Sumaya Jirde Ali på Løkka-bar

Politiet bekrefter at Sumaya Jirde Alis anmeldelse av hatefulle ytringer på Grünerløkka-utestedet Bar Boca for tre uker siden er ferdig etterforsket. Jirde Ali hevder komiker Atle Antonsen blant annet skal ha sagt hun var for "mørkhudet til å være der".

Publisert

Politiet går ikke ut med Atle Antonsens navn, men bekrefter at det foreligger en anmeldelse av hatefulle ytringer fra samfunnsdebattant og redaktør Sumaya Jirde Ali.

— Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring, og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, sier politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt til TV 2.

— Har avhørt mistenkte og vitner

For tre uker siden skal Antonsen og Jirde Ali ha møttes på Grünerløkka-utestedet Bar Boca i Thorvald Meyers gate. I et lengre Facebook-innlegg skriver Jirde Ali blant annet at Antonsen sa at hun var "for mørkhudet til å være her".

Hun anklager komikeren og kjendisen for å ha tatt tak i henne og skriver at hendelsen har etterlatt henne i sjokk.

— Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, sier politiadvokat Aune.

Bar Boca i Thorvald Meyers gate der Atle Antonsen skal ha sagt at Sumaya Jirne Ali 'var for mørk' til å være gjest.
Bar Boca i Thorvald Meyers gate der Atle Antonsen skal ha sagt at Sumaya Jirne Ali "var for mørk" til å være gjest.

Atle Antonsen har sendt en melding til flere medier om saken.

— Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse, så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver han.

Discovery: – Ikke kjent med saken før nå

NTB har bedt flere kanaler der Antonsen bidrar i programmer, om kommentar til saken. Discovery Group eier TV Norge, der Antonsen er programleder i programmet «Kongen befaler».

— De handlingene som beskrives i posten til Sumaya Jirde Ali, er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak , skriver kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery Group i en epost til NTB.

— Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen, sier Hanne McBride i Discovery.
— Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen, sier Hanne McBride i Discovery.

— Vi har ikke hatt kjennskap til saken før i dag og bestreber oss nå på å opprette og opprettholde en god dialog med de som var involvert, og få kunnskap om deres opplevelse, skriver kommunikasjonsdirektøren i Discovery.

McBride legger til at det er viktig å ivareta både Jirde Ali og Antonsen.

— Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om fremtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå, skriver Hanne McBride.

TV 2: – Opprørende lesning

Sumaya Jirde Ali har også deltatt i programmer på TV 2.

TV 2 sender serien «Kjære landsmenn», der Antonsen spiller kong Johan.

— Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali, er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig, skriver programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en epost til NTB.

— Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen, fortsetter hun.

Ber seg fritatt fra P4-program

Atle Antonsen har bedt om å bli fritatt fra radioprogrammet «Misjonen», opplyser P4 til NRK.

«Misjonen» er et radioprogram på P4 som Antonsen har sammen med Johan Golden.

— Vi har først i dag blitt kjent med denne saken via mediene, og det som beskrives er holdninger og oppførsel som er uakseptable og som vi som tar den sterkeste avstand fra, sier P4s programredaktør Anders Opsahl.

— Så vidt vi forstår er saken ferdig etterforsket og sendt til statsadvokaten for påtaleavgjørelse. Det vil nå være naturlig å avvente statsadvokatens beslutning, sier P4-redaktøren.

— Atle Antonsen har inntil videre bedt om å bli fritatt fra å sende Misjonen, og det er beslutning vi støtter ham i, sier han.

Powered by Labrador CMS