Atle Antonsen ber Sumaya Jirde Ali om unnskyldning etter rasistiske uttaleser i fylla på Løkka-bar. Komikeren og programlederen sier han nå må revudrere sitt forhold til alkohol.
Atle Antonsen ber Sumaya Jirde Ali om unnskyldning etter rasistiske uttaleser i fylla på Løkka-bar. Komikeren og programlederen sier han nå må revudrere sitt forhold til alkohol.

Legger seg flat etter rasistiske uttalelser på Løkka-bar: - Unnskyld, Sumaya! Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden

— Den som ble utsatt for katastrofen, er Sumaya Jirde Ali. Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting, sier Atle Antonsen i et Facebook-innlegg der han ber om unnskyldning for rasisme-uttalelsene på Løkka-utestedet Bar Boca.

Publisert

— Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: Meg selv.

Slik starter Atle Antonsen et Facebook-innlegg der han ber om unnskyldning for å ha kommet med rasistiske uttaleser til samfunnsdebattant og redaktør Sumaya Jirde Ali.

— Dette var ikke morsomt

Antonsen ble politianmeldt, og politiet bekrefter at anmeldelsen fra Jirde Ali er ferdig etterforsket.

Ifølge samfunnsdebattanten og redaktøren skal Antonsen blant annet ha sagt til henne inne på Grünerløkka-utestedet Bar Boca "at du er for mørk til å være her".

— Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom, skriver Antonsen på Facebook.

Forfatter, samfunnsdebattant og redaktør Sumaya Jirde Ali har politianmeldt Atle Antonsen for hatefulle ytringer etter at de møtte hverandre på Bar Boca 23. oktober.
Forfatter, samfunnsdebattant og redaktør Sumaya Jirde Ali har politianmeldt Atle Antonsen for hatefulle ytringer etter at de møtte hverandre på Bar Boca 23. oktober.

— Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller, fortsetter komikeren, programlederen og skuespilleren.

— Du er for mørkhudet til å være her

Jirde Ali gikk tidligere ut og beskrev hvor ubehagelig hun hadde det da hun møtte Antonsen på Bar Boca. Hun beskriver ham som svært beruset og sier han opptrådte på en måte som gjorde at hun følte seg utrygg.

— Som en svart kvinne som ikke er fremmed for rasisme vet jeg på dette tidspunktet hva som kommer, samtidig som jeg ikke vet. Her har jeg vært så mange ganger før samtidig som jeg aldri har vært her før, skriver Jirde Ali i et Facebook-innlegg publisert i sin helhet hos VårtOslo.

— Antonsen ser meg rett i øynene og sier med foraktfullt mine «du er for mørkhudet til å være her.»

— Aldri tenkt jeg kunne være rasistisk

Atle Antonsen erkjenner å ha vært kraftig beruset og sier at han nå må forholde seg til alkohol på en annen måte.

— Jeg skjønner at jeg må revurdere mitt forhold til alkohol og hvordan jeg kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning. Det er åpenbart at dette står i kontrast til hvordan jeg opplever meg selv, skriver Antonsen.

— Jeg vet hvilke verdier jeg har, og hva jeg står for. Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv, sier komikeren og programlederen.

Ber seg fritatt fra P4-program

Atle Antonsen har bedt om å bli fritatt fra radioprogrammet «Misjonen», opplyser P4 til NRK.

«Misjonen» er et radioprogram på P4 som Antonsen har sammen med Johan Golden.

— Vi har først i dag blitt kjent med denne saken via mediene, og det som beskrives er holdninger og oppførsel som er uakseptable og som vi som tar den sterkeste avstand fra, sier P4s programredaktør Anders Opsahl.

— Så vidt vi forstår er saken ferdig etterforsket og sendt til statsadvokaten for påtaleavgjørelse. Det vil nå være naturlig å avvente statsadvokatens beslutning, sier P4-redaktøren.

— Atle Antonsen har inntil videre bedt om å bli fritatt fra å sende Misjonen, og det er beslutning vi støtter ham i, sier han.

Discovery: – Ikke kjent med saken før nå

NTB har bedt flere kanaler der Antonsen bidrar i programmer, om kommentar til saken. Discovery Group eier TV Norge, der Antonsen er programleder i programmet «Kongen befaler».

— De handlingene som beskrives i posten til Sumaya Jirde Ali, er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak , skriver kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery Group i en epost til NTB.

— Vi har ikke hatt kjennskap til saken før i dag og bestreber oss nå på å opprette og opprettholde en god dialog med de som var involvert, og få kunnskap om deres opplevelse, skriver kommunikasjonsdirektøren i Discovery.

McBride legger til at det er viktig å ivareta både Jirde Ali og Antonsen.

— Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om fremtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå, skriver Hanne McBride.

TV 2: – Opprørende lesning

Sumaya Jirde Ali har også deltatt i programmer på TV 2.

TV 2 sender serien «Kjære landsmenn», der Antonsen spiller kong Johan.

— Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali, er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig, skriver programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en epost til

Powered by Labrador CMS