– Vi leser stadig om økende matkøer hos Frelsesarmeen og Fattighuset, sier Amna på Prinsdal. Hver jul ønsker hun å hjelpe de trengende i nabolaget.
Hver jul setter Amna på Prinsdal opp kurver utenfor lokalbutikken, som folk kan donere varer til. Bildet til høyre viser at tidligere år har vært svært suksessfulle.

Lokale ildsjeler på Prinsdal oppfordrer til å donere: – Ingen i nabolaget vårt skal måtte grue seg til jul 

For femte gang har Amna satt opp kurver utenfor den lokale nærbutikken på Prinsdal, i håp om at folk kan donere en ekstra matvare til de som måtte trenge det. Tidligere år har vist seg å være svært suksessfulle. – Jeg blir stolt av dalen og nærområdet jeg bor i, forteller hun.

Publisert

For femte år på rad har den lokale ildsjelen Amna Javaid Irfan satt opp kurver utenfor den lokale matvarebutikken på Prinsdal. Her oppfordrer hun kunder til å handle en ekstra matvare eller to, for så å legge dette i kurven.

De donerte varene tar Irfan og andre frivillige med seg videre til de på Prinsdal som sliter i juletidene.

– Vi leser stadig om økende matkøer hos Frelsesarmeen og Fattighuset, og innlegg fra frustrerte foreldre som ikke lenger har penger til å servere varmmat til barna sine, sier Irfan.

Denne kurven var å se utenfor Coop Prinsdal fra 30. november.
Denne kurven var å se utenfor Coop Prinsdal fra 30. november. Her kan kunder donere hva enn de måtte ønske til de i området som sliter mest.

«Uendelig takknemlig»

Butikken er Coop Prinsdal, og VårtOslo har ikke lykkes med å få en kommentar fra butikken torsdag kveld.

Irfan forteller at det har blitt en fin tradisjon siden hun startet for fem år siden, og at samarbeidet med den lokale butikken alltid har vært en suksess.

– Jeg vet etter hvert hvor mange familier det er og hva de trenger. De kontakter meg og sier hva de trenger til julen, og da oppfordrer jeg folk på Prinsdal til å kjøpe de tingene. Hvis det er noen som etterspør hygieneprodukter, skriver jeg på Facebook at det trengs til kurven.

VårtOslo har fått tilsendt noen av de sterke tilbakemeldingene som Irfan og de frivillige har fått fra tidligere år.

«Kjære, fine dere. Tusen hjertelig takk for hyggelig besøk av dere i dag. Uendelig takknemlig for det dere og nærmiljøet gjør. Det varmer virkelig hjertet og man blir ganske satt ut.» er det en som skriver til Irfan og de andre frivillige.

«Jeg må si jeg er ydmyk, enormt takknemlig, og satt ut. Tusen tusen hjertelig takk for overraskende besøk i dag og hjelp til jul.» skriver en annen.

– Jeg blir stolt av tilliten

Amna Javaid Irfan sier det føles bra at tiltaket er så suksessfullt.

Det er blant annet Amna sine barn og kusiner som de frivillige består av.
Det er blant annet Amna sine barn og kusiner som de frivillige består av.

– Jeg blir stolt av dalen og nærområdet jeg bor i. Og ikke minst tilliten folk i dalen gir meg når de donerer. 

I år ønsker de frivillige å prioritere barnefamilier, med både matvarer og matkort. Utdelingen blir 21. desember i nabolaget, men i år kommer kurvene til å stå over nyttår. Alt som kommer inn etter 21. desember blir derfor donert til Fattighuset, sier Irfan.

Hun håper folk ikke er redde for å ta kontakt, og påpeker også at dersom man kjenner noen som trenger hjelp, kan man også tipse henne. Mottakerne vil bli holdt anonyme. 

– Vi ser frem til å motta forespørsler fra vanskeligstilte barnefamilier. Ingen i nabolaget vårt skal måtte grue seg til jul på grunn av matmangel. 

Powered by Labrador CMS