– Vålerenga er det riktige steget for meg nå, sier nysignerte Amanda Andradóttir (17). Foto: Vålerenga fotball

Norsk-islandsk stortalent til Vålerenga damer

Vålerenga har signert en treårskontrakt med Amanda Andradóttir (17). Hun blir klar fra nyttår.

Publisert

Fem år gammel flyttet Amanda Andradóttir med familien fra Molde til Island. Hun står med flere landskamper for Saga-øya på yngre avdelinger.

Etter å ha vært ettertraktet av flere klubber gikk turen til danske Fortuna Hjørring i 2019, før hun meldte overgang til FC Nordsjælland juli 2020.

Tross sin unge alder har hun fått spille flere minutter i den danske toppdivisjonen og notert seg for en nettkjenning, ifølge nettsiden til Vålerenga fotball.

– Vil spille med de beste

– Vålerenga er det riktige steget for meg nå. Jeg ønsker å trene og spille med de beste. Vålerenga har gode trenere, spillere og fasiliteter, og ikke minst store ambisjoner, og det har jeg også. Det fristet også veldig å flytte tilbake til Norge etter at jeg dro herfra som liten. Nå er jeg veldig stolt over å bli en del av Vålerenga, forteller 17-åringen.

– Jeg er teknisk, god med ballen, offensiv og skapende, sier Amanda om ferdighetene sine.

På både klubb- og landslag tar Amanda ofte en av de offensive midtbanerollene.

– Jeg kommer til å jobbe hardt for klubben og for å bli en bedre spiller. Jeg er teknisk, god med ballen, offensiv og skapende.

Spennende potensial

Sportssjef Eli Landsem kan fortelle at klubben har fulgt Andradóttir over tid.

– Amanda er en ung og sulten spiller med et stort potensial. Vi synes det er udelt positivt at en såpass spennende spiller med norsk pass har lyst til å komme til oss.

Powered by Labrador CMS