Skeids veteran Johnny Buduson kommer opprinnelig fra bydel Søndre Nordstrand. Mot Holmlia lekte han seg i første omgang og skåret ett mål.

Cup-dramatikk på Frogner stadion, og nær cupbombe på Hemingbanen

Oslolagene stod seg godt i først runde i cupen. Størst drama ble det i kampen mellom Lokomotiv Oslo og Ullensaker/Kisa. Med et par minutter igjen å spille ledet underdogene Lokomotiv 5-3, men laget fra Jessheim utlignet i siste sekund, og kampen måtte avgjøres på straffespark.

Hele tolv lag fra Oslo er involvert i første runde i NM i fotball for herrer. Størst drama ble det på Frogner stadion, der hjemmelaget Lokomotiv Oslo ledet både 4-2 og 5-3 i ekstraomgangene, men Ullensaker/Kisa utlignet til 5-5.

I straffesparkkonkurransen reddet Lokomotivs keeper Kasper Ofstad Ullensaker/Kisas første straffespark, men to brente skudd fra straffemerket sendte Lokomotiv ut av cupen.

Heroisk innsats av Heming

På Heming-banen fikk 4. divisjonslaget Heming besøk av tippeligalaget Strømsgodset. Det tok Strømsgodset en time og førti minutter å få ballen i mål. 1-0 seieren forhindret en av tidenes cup-bomber.

Det var mye folk på tribunen på Lusetjern kunstgress på Holmlia. Idrettslaget har fostret mange toppspillere. Dagens lag var ikke godt nok til å gi 1. divisjonslaget Skeid kamp.

Cup-fest på Holmlia

— Det er stort for oss her i bydel Søndre Nordstrand å få besøk av et lag fra 1. divisjon. Holmlia spiller i 4. divisjon, så sånt sett skal vi ikke ha store muligheter til å vinne. Eneste muligheten er vel om Skeid undervurderer oss. Vi er ikke et dårlig fotballag. Vi har slått både Gamle Oslo og Grei i år, sa holmliasupporter Ali Eidor (24) før dommerne blåste i gang kampen.

18-årige Ivar Eftedal fikk sin debut på Skeids A-lag. Han sto for den målgivende pasningen til 2-0 målet, og han var greit fornøyd med debuten.

For Skeid spilte Hayder Altai, som opprinnelig kommer fra Holmlia, og for Holmlia spilte blant andre tidligere Skeid-yndling Ridouan Essaeh.

Festen var godt i gang på tribunen da kampen startet, men på banen ble det som Ali Eidor fryktet. Skeid skåret to raske mål, og kampen lignet etter det mer en vennskapskamp. Erik Nordengen og Johnny Buduson sto for Skeids mål.

Frigg med overraskelse

Frigg slo Ullern fra divisjonen over i en kamp der alle målene kom i andre omgang. Dermed er Frigg klar for andre runde i cupen, sammen med Kjelsås, Lyn, Skeid, KFUM og muligens Vålerenga.