Den varslere stengingen av Vålerengatunnelen i åtte måneder fra 14. april er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronaviruset.

Stenging og rehabilitering av Vålerenga-tunnelen utsettes på ubestemt tid

Fra 14. april skulle Vegvesenet stenge Vålerengatunnelen i åtte måneder. Men på grunn av koronaviruset er stengingen utsatt på ubestemt tid.

Publisert

Koronavirusets inntog skaper problemer for flere og flere lag innen driften av det norske samfunnet. Nå rammes også veiutbyggingsprosjekter.

Her i byen er den planlagte stengingen av Vålerengatunnelen fra 14. april og åtte måneder framover utsatt på ubestemt tid.

— På grunn av koronautbruddet har vi vært nødt til å utsette arbeidet med tunnelen. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke komme med noen ny dato for stengingen, sier kommunikasjonsrådgiver i Statens Vegvesen, Lars Helge Rasch, til VårtOslo.

Kritiske naboer

Den varslede stengingen ble ikke godt mottatt av aksjonistene i "Aksjon Strømsveien". De siste to årene har gruppa jobbet for å bedre trafikksikkerheten for barn og unge som bruker gata som vei til barnehage og skole.

Vålerenga-beboerne Camilla Rænes med sønnen Viljar (3) og Ingvild Smørvik er skeptiske til den trafikkøkningen en stenging av Vålerengatunnelen vil gi i Strømsveien.

— Vi frykter at en stenging vil gi trafikkforhold som i "gamle dager" gjennom Strømsveien. Dette føles som et slag i trynet på det arbeidet vi har drevet med de siste to årene, sier Ingvild Smørvik i aksjonsgruppa .

Les også: Tre tenåringer pågrepet etter voldshendelser på Tøyen og Grønland

Stengingen ville fra 14. mars ha ført til 24 flere busser i timen gjennom småhusbebyggelsen på Vålerenga enn hva tilfellet er i dag. Utsettelsen tror de ikke vil ha noen innvirkning på framtidige trafikkproblemer.

— Dette er et prosjekt som må gjennomføres på et eller annet tidspunkt uansett. Om det skal gå over åtte måneder er det ikke nødvendigvis bare positivt at det blir utsatt heller, for da vil det gå lengre utover høsten og vinteren når det begynner å bli mørkt. Det er ikke veldig optimalt med tanke på barn som skal gå til og fra skolen, over Strømsveien med enda mer trafikk, mener medaksjonist Camilla Rønes.

Powered by Labrador CMS