Akershusutstikkeren er en del av kaianlegget som strekker seg langs Akershus festning på østsiden av Pipervika. Foto: Oslo Havn / Oslo kommune
Akershusutstikkeren er en del av kaianlegget som strekker seg langs Akershus festning på østsiden av Pipervika. Foto: Oslo Havn / Oslo kommune

Christian Radichs kaiplass ferdig restaurert. - Vil vare i hundre nye år

I vinter har Christian Radichs hjemmehavn Akerhusutstikkeren blitt rehabilitert. Onsdag foretas den høytidelige gjenåpningen av kaianlegget.

Publisert

— Rehabiliteringen har gitt Oslo en solid kai, som er dimensjonert for å vare i minst hundre år, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Nå har Akershusutstikkeren fått ny spunt, en permanent støttekonstruksjon for å holde løsmasser unna, og det er lagt nytt kaidekke.

Bygget for 100 år siden

— Kaia er en gave fra Oslo Havn til byens befolkning, som en del av utviklingen av byhavna. Den er også hjemmehavna til Oslos perle, fullriggeren Christian Radich, sier havnedirektøren i en pressemelding.

Christian Radich flytter 'hjem' igjen når kaiplassen foran Akershus festning er rehabilitert. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Christian Radich flytter "hjem" igjen når kaiplassen foran Akershus festning er rehabilitert. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Akershusutstikkeren er en del av kaianlegget som strekker seg langs Akershus festning på østsiden av Pipervika. Frem til slutten av 1800-tallet var det badehus i denne delen av det vi i dag kaller havnebassenget.

I 1899 begynte utbyggingen av havneanlegget med jernbanelinje langs Akerhusstranda. Drøyt 20 år senere sto kaianlegget mellom dagens Rådhusbrygger og Vippetangen ferdig.

Powered by Labrador CMS