Lege Aina Mumbi (i midten) avbildet ved en tidligere anledning sammen med Eikaklinikkens virksomhetsleder Hilde Irene Meyer (t.v.), Julianne Ferskaug fra Oslo Venstre, Hassan Nawaz fra Oslo Høyre, tannpleier Anne Kristin Slaatten, legestudent Linni Blystad og frivillig Monica Iren Meyer.

«Cannabisdoktor» på Kværner har fått begrenset autorisasjonen

Lege Aina Mumbi, som i flere år hjulpet nordmenn med å få cannabis på resept av leger i Nederland, har fått legeautorisasjonen sin begrenset.

Publisert

Torsdag fikk Aina Mumbi autorisasjonen begrenset med umiddelbar virkning, for brudd på forskriften om utskrivelse av helseattest, forteller Mumbi selv til Dagbladet.

46-åringen er lege for en stor andel av pasientene i Norge som henter cannabis i utlandet. Etter en tilsynssak ble Mumbi kritisert av Statsforvalteren i flere av disse sakene.

– Begrensningen betyr at hun ikke lenger får jobbe selvstendig som lege, forteller hun.

Mumbi arbeider i full stilling som lege og fagansvarlig ved Eikaklinikken i Kværnerveien på Kværner, et helsetilbud for rusavhengige i Oslo og omegn.

I henhold til Schengenavtalen har norske borgere rett til å velge lege og behandling i utlandet. Derfor kan leger i Nederland skrive ut cannabis på resept til norske borgere.

Med en erklæring fra en norsk lege kan pasienter få cannabis til medisinsk bruk for én måned av gangen.

Powered by Labrador CMS