— Millioner av ukrainere er på flukt. De fleste er kvinner og barn, og 8. mars markerer hvert år viktige kamper, sier ordfører Marianne Borgen (SV) og sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

- Vår solidaritet med ukrainske kvinner står øverst på dagsorden, sier Marianne Borgen (SV) og Rina Mariann Hansen (Ap)

Parolen "Kvinner for fred! Solidaritet med Ukraina!" samlet mange i årets 8. marstog. — Millioner er på flukt og de fleste av dem er kvinner og barn, sier parolebærerne sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV).

Publisert

— Situasjonen i Ukraina bekymrer og berører oss alle nå, sa ordfører Marianne Borgen (SV) og sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til VårtOslo før avmarsj for 8. marstoget fra Younstorget.

I forkant av markeringen har det vært en debatt rundt hvor en Ukraina-parole skulle plasseres i toget.

— Ekstra meningsfylt å gå med denne parolen

Oslo, Norge 20220308. Kvinnedagen markeres på Youngstorget i Oslo.Foto: Heiko Junge / NTB

Mange tok til orde for at det skulle være hovedparolen, blant dem Rina Mariann Hansen.

Men iløpet av helgen klargjorde arbeidsutvalget i Oslos 8. marskomité at det ble en egen seksjon i toget for parolen "Kvinner for fred! Solidaritet med Ukraina".

— Det føles ekstra meningsfullt å gå her med denne parolen samtidig som vi i Oslo kommune planlegger og forbereder oss på å ta imot ukrainske flyktninger i byen vår, sier Rina Mariann Hansen.

— De fleste på flukt er kvinner og barn

Som sosial- og integreringsbyråd er det Rina Mariann Hansen som får hovedansvaret for å koordinere Oslos mottak med Utlendingsdirektoratet, og etter hvert også følge opp bosettingsvedtak fra IMDI til ulike bydeler i Oslo.

— Millioner av ukrainere er nå på flukt. De fleste av disse er kvinner og barn, og 8. mars markerer hvert år viktige kamper, sier ordfører Marianne Borgen og sosialbyråd Rina Mariann Hansen.

— I år er vår solidaritet med ukrainske kvinner og kampen for fred og frihet øverst på dagsorden, sier de to markante oslopolitikerne.

Powered by Labrador CMS