«Minikonserten» ble denne uka hold på 7. juni-plassen.

Vakte oppsikt på operataket – nå gjøres dette flere steder i byen

– Vi har en plan for hvem som skal få besøk av oss, sier initiativtakerne.

Publisert

En rad av kjente artister, deriblant Jørn Hoel, Daniel Kvammen og Chris Medina, gjorde seg bemerket da de sang ut mot Israels deltakelse i Eurovision på Operataket i starten av måneden ved å synge Nordahl Griegs «Til Ungdommen» så mange ganger de rakk i løpet av et kvarter.

Totalt tretti artister fra artistoppropet mot Israel i Eurovision, som er signert av i overkant av fem hundre personer, stilte på operataket.

Artister under den første koraksjonen på operataket i starten av måneden.

I forrige uke bestemte koret, som kaller seg Blandakor for våpenhvile, seg for å fortsette å heve stemmen med sang på samme vis og kunngjorde at de vil holde frem med koraksjonene rundt om i hovedstaden. 

Hvilke artister som er med, varierer fra gang til gang.

– Vi har en plan for hvem som skal få besøk av oss, og det blir en ukentlig turné hvor vi hver uke henvender oss til departementer eller andre institusjoner og organer som for lengst burde vist ryggrad og offisielt fordømt Israels sadistiske angrep på det palestinske folket. Det blir med andre ord ikke vanskelig å fylle opp turnélista, fastslo Charlotte Qvale i Aksjonsgruppa for Palestina overfor VårtOslo da.

Charlotte Qvale (fremst i bildet) organiserer koraksjonene sammen med Marte Wulff (nr. fem t.h.). Her utenfor en av stortingsinngangene sist uke.

Hun står bak organiseringen av initiativet sammen med artistkollega Marte Wulff.

Sist tirsdag stilte om lag tjue artister seg opp ved en av Stortingets innganger.

– Bruker verktøyet vi har

– Da sang vi for våre folkevalgte på vei inn på jobb på Stortinget for å minne dem på ansvaret de har for å forvalte våre stemmer, sier Qvale.

– Blandakoret har ett hovedkrav til våre folkevalgte, og det er at de skal kjempe for våpenhvile i Gaza med alle de politiske, ikke-voldelige verktøyene de har. Den verktøykassa er, som vi vet, så å si ubenyttet, mener hun.

Omkring tjue artister sang ut utenfor stortingsinngangen sist uke.

– Artistene i Blandakoret ønsker å bruke verktøyet vi har, som er sangen og kunsten vår, til å markere et tydelig standpunkt mot folkerettsbrudd og menneskerettighetsbrudd, legger hun til.

Denne onsdagen stilte aksjonistkoret, med blant andre Frida Ånnevik blant artistene, seg opp utenfor Utenriksdepartementet på 7. juni-plassen.

Her ønsket de å overlevere krav til utenriksminister Espen Barth Eide (Ap). Statssekretær Andreas Motzfeldt Kravik (Ap) møtte opp og tok imot kravene i utenriksministerens fravær. Foruten varig våpenhvile, er «ja» til anerkjennelse av Palestina i FNs generalforsamling blant krav som ble fremmet til utenriksministeren.

Statssekretær Andreas Motzfeldt Kravik (Ap) mottok gruppas krav til utenriksminister Espen Barth Eide og fikk en aldri så liten minikonsert på kjøpet.

«Flydropp» fredag morgen

Fredag har Aksjonsgruppa for Palestina for øvrig invitert utviklingsminister Anne Beathe Tvinnerheim (Sp) ut på 7. juni-plassen.

– Norge må intensivere innsatsen i Gaza for å hindre en humanitær katastrofe. Aksjonsgruppa iscenesetter flydropp på 7. juni-plassen fredag 19. april klokken 08.30. Vi har invitert utviklingsministeren til å komme ut for å se iscenesettelsen samt få overrakt et brev med aksjonsgruppas krav til ministeren, sier Qvale i en pressemelding før fredagens aksjon.

Under aksjonen beskriver gruppa at de vil sørge for «gjenskapelse av scener fra Gaza hvor sivile har blitt drept av nødhjelp droppet fra fly, samt barn som samler rester av nødhjelp opp fra bakken».

– Aksjonsgruppas artistkor fikk onsdag en konstruktiv samtale med statssekretær Andreas Kravik i UD under en annen aksjon, og vi håper utviklingsministeren er interessert i dialog, avslutter hun.Powered by Labrador CMS