Ayat Majbel Saeid og Terje Dahl fra Fellesforbundet stilte opp i solidaritet med de ansatte hos Olivia mens streiken pågikk i fjor. Ayat og Terje ba om og fikk respons fra publikum som tutet da de passerte restauranten i Hegdehaugsveien.

De ansatte i bedriften i Hegdehaugsveien streiket til ledelsen ga etter – så mange dager gikk tapt i streik i fjor

Nesten 105.000 arbeidsdager totalt gikk tapt i streik i 2023. Flere av dem i to Oslo-bedrifter der de ansatte kjempet for tariffavtale.

Publisert

Totalt streiket 25.706 personer i til sammen 104.581 dager i fjor, ifølge en oversikt fra Frifagbevegelse.

Historisk sett er det ikke vanlig med streik i et mellomoppgjør, men i 2023 skjedde det.

Den største streiken startet i april da det ble brudd i meklingene mellom LO og NHO om hvor store tillegg de ansatte i privat sektor skulle få. Da streiken tok slutt etter fire dager, hadde 24.000 arbeidstakere vært i streik og nærmere 95.000 arbeidsdager gått tapt før partene ble enige, skriver fagbladet.

Oversikten fra FriFagbevegelse viser også at arbeidstakere ved tre anledninger, to av dem i Oslo, i fjor gikk til streik for å få opprettet tariffavtale.

Ved Olivia-restauranten i Hegdehaugsveien streiket ansatte i 57 dager for å opprette tariffavtale, fram til ledelsen ga etter 11. april.

Totalt 17 ansatte var i streik i til sammen 680 dager ved restauranten.

En tilsvarende streik varte i 50 dager i lagerbedriften 360 Logistics på Haraldrud. I denne bedriften var 13 personer i streik over 481 dager.

Det tredje og siste tilfellet gjelder ti oljearbeidere i Schlumberger Oilfield UK, som nekter disse tariffavtale, som har streiket siden mars 2023. Bare i fjor gikk 1701 arbeidsdager tapt i denne streiken.

I tillegg streiket barnehagearbeidere i private barnehager i en måned for bedre pensjonsordninger, og YS-forbundet Parats medlemmer i Luftambulansen streiket i 26 dager før det ble tvungen lønnsnemnd.Powered by Labrador CMS