— Det er viktig at flere unge kjenner rettighetene sine, sier Olivia-streikende Kasim Shah, som nå har vunnet gjennom med tariffavtale hos restauranten..
— Det er viktig at flere unge kjenner rettighetene sine, sier Olivia-streikende Kasim Shah, som nå har vunnet gjennom med tariffavtale hos restauranten..

Restauranten Olivia gir seg etter åtte ukers streik. Aksepterer tariffavtale

– Fellesforbundet er eksperter på fagforeningskamp og renkespill. Vi i Olivia er eksperter på å drive restaurant, sa ledelsen selv før møtet med Riksmeglingsmannen i ettermiddag.

Publisert

Etter å ha stått i mot streiken for en tariffavtale i nesten åtte uker, bøyde arbeidsgiverne ved Olivia i kveld etter for kravene til fagforeningen Fellesforbundet. De sier ja til en tariffavtale ved restauranten i Hegdehaugsveien.

Olivia mener selv at medarbeiderne i Hegdehaugsveien står igjen som tapere, fordi Fellesforbundets avtale er dårligere enn den lokale arbeidsavtalen.

Det er en likevel en tydelig skuffet ledelse ved Olivia som nå gir etter hos Riksmegleren:

– Fellesforbundet er eksperter på fagforeningskamp og renkespill. Vi i Olivia er eksperter på å drive restaurant, sier daglig leder Fredrik Remmen i en pressemelding.

Olivia Karoline Sæther og Fredrik Remmen
- Våre lokale tariffavtaler har hele tiden vært bedre enn Fellesforbundets avtale, og nå er vår avtale blitt enda bedre. Vi er langsiktige og vi skal være bærekraftige og konkurransedyktige over tid, sier daglig leder Fredrik Remmen.

– Dårligere avtale

– Ledelsen i Olivia har blitt enige med husforeningen i restaurantkjeden om en ny og bedre lokal avtale som er blant bransjens beste. Alle medarbeiderne i Olivia får denne avtalen, bortsett fra de som jobber i Hegdehaugsveien. De får Fellesforbundets avtale, som er dårligere, sier Remmen i pressemeldingen.

Olivia hevder deres minstelønn er like god som den i tariffavtalen. I tillegg sier de at tilleggene er høyere for kvelg, helg og natt og for de med fagbrev. I tillegg er det bedre lønnsvekst de tre første årene i den lokale avtalen, hevder Olivia-kjeden.

Svært fornøyde

Fellesforbundet er på sin side svært fornøyd med avtalen, som gjelder fra i dag.

– Vi er svært fornøyd med at Olivia og Fellesforbundet nå har inngått tariffavtale ved Olivia Hegdehaugsveien, slik det store flertallet av de ansatte har krevd. Tariffavtalen vil gi de ansatte medbestemmelse, forutsigbarhet og trygghet i jobben, sier regionleder i Fellesforbundet, Birgit Tandberg.

Hun gir på nettsidene til Fellesforbundet honnør til de ansatte som har kjempet frem tariffavtalen.

– Streiken ved Olivia Hegdehaugsveien har vart lenge. Våre medlemmer har stått på fra dag en, og flere har sluttet seg til mens streiken har pågått. Vi er fornøyd med at de ansattes rettferdige og selvfølgelige krav om en tariffavtale er innfridd, sier Birgit Tandberg.

Hun skryter også av de tillitsvalgte i Asko, Hansa Borg og Tine som stilte opp i sympatistreik.

Powered by Labrador CMS