Ayat Majbel Saeid og Terje Dahl fra Fellesforbundet stiller opp i solidaritet for de ansatte hos Olivia. Ayat og Terje ber om, og får respons fra publikum som tuter når de passerer restauranten i Hegdehaugsveien.
Ayat Majbel Saeid og Terje Dahl fra Fellesforbundet stiller opp i solidaritet for de ansatte hos Olivia. Og får respons fra publikum som tuter når de passerer restauranten i Hegdehaugsveien.

Sympatistreik stanser varelevering til Olivia. – Vi støtter kampen for tariffavtale fullt ut

Snart tørker ølkranene og matleveransene inn hos Olivia. – Vi står fullt og helt bak våre streikende kamerater.

Publisert

Etter snart seks uker med streik for tariffavtale, tar Fellesforbundet kraftigere virkemidler i bruk. Fra 7. april blir det sympatistreik for de ansatte ved Olivia Hegdehaugsveien.

– Vi støtter kampen for tariffavtale fullt ut og ønsker å vise vår støtte, sier klubbleder Mohammed Malik, ved Tine Oslo, til Fri Fagbevegelse.

De ansatte organisert i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund ved bryggeriet Hansa Borg og meieriet Tine Oslo, er tatt ut i sympatistreik. I tillegg er sju Asko-filialer tatt ut, den store distributøren av matvarer i Norge.

Stopper vareleveransene

Sympatistreik betyr at bedriftene som er tatt ut i streik ikke skal håndtere, levere eller hente øl og viktige matvarer.

streik olivia
Flere ansatte på Olivia har den siste tiden streiket. De krever tariffavtale i motsetning til Olivias husavtale, som flere mener ikke er en verdig avtale.

Målet med sympatistreikene er å gjøre driften vanskelig ved å ramme levering av nødvendige varer.

Klubbleder Mohammed Malik er klar på at det er viktig for klubben ved Oslos største industribedrift å stå skulder ved skulder med de streikende.

– Vi er mildt sagt oppgitt over at det i 2023 skal være nødvendig å slåss for noe så grunnleggende som tariffavtale. Det er oppsiktsvekkende! Rettferdig lønn, regulert partssamarbeid og påvirkning på egen arbeidshverdag er selvsagte rettigheter for ansatte, slår Malik fast.

Gjelder også 360 Logistics

Også de ansatte ved lagerbedriften 360 Logistics på Haraldrud kjemper for en tariffavtale. Også her blir det sympatistreik. Her starter sympatistreiken allerede den 1. april, ifølge Fri fagbevegelse.

I sympatistreiken for 360 Logistics blir de organiserte i firmaene PostNord, DHL, Schenker og Helt Hjem tatt ut. Firmaene stopper rett og slett hentingen og leveringen av pakker, noe som gjør det vanskelig å drive netthandel-lageret.

Powered by Labrador CMS