Jon Reidar Øyan (Ap) la ned blomster på stedet der to menn ble skutt og drept utenfor Per på hjørnet natt til 25. juni i fjor.

Byrådet ønsker å opprette minnesmerke etter 25. juni-angrepet

Som en del av sin nye handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold vil byrådet i Oslo opprette et minnesmerke for 25. juni-angrepet.

Publisert

I byrådets nye handlingsplan «Stolt og fri 2024-2028», kommer det frem at byrådet vil opprette et minnesmerke etter 25. juni-angrepet.

– Et av punktene i handlingsplanen er at vi skal ha dialog med de skeive organisasjonene og andre for å kunne etablere et permanent minnested etter terrorhandlingen, sier leder av Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, og byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen (Ap), til Avisa Oslo.

– Mest ambisiøse jeg har sett

«Målene for handlingsplanen er å øke anerkjennelsen av kjønns- og seksualitetsmangfoldet i Oslos befolkning, bekjempe diskriminering og negative holdninger, sikre likeverdige tjenester og fremme et inkluderende arbeidsmiljø for personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet.» står det i hadlingsplanen.

Handlingsplanen for 2024-2028 skal nå gjelde i fem år, i motsetning til den forrige handlingsplanen som har hatt fire års virkeperiode.

– Jeg har vært med i gamet i mange år. Lest de aller, aller fleste handlingsplanene som er utgitt i Oslo. Jeg mener faktisk at denne nye planen er noe av det mest ambisiøse jeg har sett, sier Jon Reidar Øyan videre til Avisa.

Skal gi mangfolds-opplæring til 3000 personer

Planen inneholder også 22 punkter for hvordan Oslo skal bli en «varmere by med plass til alle, fri for diskriminering og mobbing».

Et av punktene på listen er at kommunen skal gi opplæring i kjønns- og seksualitetsmangfold til minimum 3000 ledere, ansatte i skoler og barnehager og ansatte i helse- og omsorgssektoren.

Planen skal behandles av bystyret i løpet av høsten, og byrådets plan er at tiltakene skal gjennomføres innen 2028.

Powered by Labrador CMS