Det er kvinne- og barneklinikken som er mest berørt av lekkasjen.

Større vannlekkasje på Rikshospitalet rammer flere etasjer

Brannvesenet forsøkte å minimere skadene etter å ha fått stanset en vannlekkasje på Rikshospitalet.

Publisert

Oslo 110-sentral meldte i en oppdatering like før klokken 06.30 tirsdag morgen at tre biler fra Oslo brann- og redningsetat var på plass med tre biler ved sykehuset ved Ring 3 på Gaustad.

Det hadde der vært en vannlekkasje. Et vannrør hadde røket, og tredje og fjerde etasje var berørt. Lekkasjen var da stoppet, men brannvesenet jobbet på stedet med å minimere skadene.

Et vannrør på Rikshospitalet i Oslo røk natt til tirsdag. Det merkes godt på deler av sykehuset.

– Et vannrør på 120 millimeter røk, og store områder er berørt, sier vaktkommandør Lars LindalOslo brann- og redningsetat til NTB og forteller at meldingen om lekkasjen kom klokken 4.11 natt til tirsdag.

Han kan ikke svare på hvor lenge vannet har rent før lekkasjen ble oppdaget, men rundt 5000–6000 kvadratmeter er berørt av lekkasjen, opplyste brannvesenet til Dagbladet tidligere tirsdag.

Det tilsvarer 5–6 prosent av det totale gulvarealet på sykehuset. Det er kvinne- og barneklinikken som er mest berørt av lekkasjen.

Medievakten ved Oslo universitetssykehus opplyser til nyhetsbyrået at de ikke har helt oversikt over konsekvensene lekkasjen vil få.Powered by Labrador CMS