Vålerenga med sørgelig hjemmeaffære mot Haugesund

Vålerenga leverte nok en blek forestilling i kveldens kamp mot Haugesund. To poeng på fire kamper er for dårlig.

Vålerenga har hatt en skuffende periode etter sommerferien. 1-1 mot Kristiansund, 2-3 mot bunnlaget Strømsgodset og 1-1 mot Stabæk på 12. plass, før dagens kamp, er ikke noe å skrive hjem om, for å si det mildt.

Mot Haugesund fikk de likevel en drømmeåpning, da Matthías Vilhjálmsson plutselig var helt fri ute på høyre flanke. Islendingen siktet på Mayron George, men ballen var for lang.

Innlegget passerte spissen, men like bak dukket Herolind Shala opp og satte ballen i kassa. 1-0 etter bare 2 minutter! Målet gjør at 27-åringen har seks fulltreffere denne sesongen.

Herolind Shala satte inn 1-0 før folk hadde satt seg. Foto: André Kjernsli

Store sjanser begge veier

Vålerenga fortsatte å kjøre kampen og skapte flere halvsjanser som fort kunne blitt meget skumle. Haugesund hadde lite å stille med. Likevel var det Haugesund som skulle komme til neste virkelig store mulighet. Sam Adekugbe slo en grusom feilpasning inn i midten, og Velde fikk skyte fra 17-18-meter. Engas keeper, Kristoffer Klaesson, måtte ut i full strekk for å avverge.

Etter 42 minutter vartet Mayron George opp med en kanon fra 20 meter, men Helge Sandvik fikk dyttet ballen til corner.

Minuttet før pause kommer kampens største sjanse. Kevin Martin Krygård sendte en stikker mellom Shala og Adekugbe, og fant Mikkel Desler. Backen slo lavt inn i feltet. Klaesson kastet seg ut, men rakk ikke frem. Like bak kom Haugesunds Ibrahima Koné, men spissen traff ikke ballen foran det åpne buret. Kampen hadde jevnet seg ut, men stillingen var 1-0 til pause.

Herolind Shala kommer litt for sent i denne situasjonen, men utgjorde likevel forskjellen på lagene i 1. omgang. Foto: André Kjernsli

Drømmescoring for Haugesund

Andre omgangen startet identisk med den første, bare i Haugesunds favør. Etter bare tre minutter rundlurte Niklas Sandberg Vålerengas Adekugbe ute på høyre flanke, dro seg inn og skrudde på utsøkt vis ballen i lengste kryss. En drømmescoring.

Ikke lenge etterpå gikk Haugesund opp til 1-2. Koné flikket ballen til Velde på kanten av sekstenmeteren, og vingen ekspederte inn ledelsen med en presis avslutning. To fine mål av Haugesund, og kampen var snudd.

Aron Dønnum bommer nesten på ballen når han skal avslutte, et godt bilde på formen til VIF akkurat nå. Foto: André Kjernsli

For dårlig

Resten av kampen var en sørgelig affære, sett med Vålerenga-øyne. Laget skapte ingenting på 45 minutter, noe som må sies å være uakseptabelt. Kampen endte derfor 1-2, og Enga er per dags dato inne i en kritisk fase. To poeng på fire kamper er for dårlig, motstanden tatt i betraktning.

– Vi tar ledelsen, men klarer ikke styre kampen som vi ønsker. Jeg synes vi mangler det siste lille nå. Vi mangler sprut i beina. Vi skaper ikke i nærheten av nok. Vi har mange innlegg og dødballer, men vi må bli skarpere . Hvis ikke kommer vi til å slite med å score mål, sa en svært skuffet Magnus Lekven etter kampen.

Er det ikke på tide at Vålerenga våkner etter sommeren?

Dag Vidar Hafsås var kampleder på Intility Arena. 7304 tilskuere så oppgjøret.

Topp innsats fra Miniklanen hjalp dessverre ikke VIF i dag. Foto: André Kjernsli