Sliping av skinner
Denne doningen blir å se over store deler av byen de kommende ukene.

Varsler støy på nattestid i flere boligstrøk – her får du oversikten

– Vi beklager eventuelle ulemper som arbeidet medfører, sier avdelingslederen om arbeidet som vil prege hele hovedstaden i sommer.

Publisert

Gjennom åtte uker resten av sommeren og ut i september skal trikkeskinnene i byen slipes bit for bit som et årlig vedlikeholdstiltak for å redusere slitasje fra daglig drift.

– Sporveien er opptatt av å ha en god dialog med naboer langs traseene der vi skal slipe, og vi sørger for å varsle så presist og nøyaktig som mulig i områdene der vi arbeider, sier avdelingsleder for spor og baneteknikk, Morten Nydahl, i Sporveien i en pressemelding.

– Vi beklager eventuelle ulemper som arbeidet medfører, understreker han.

Skaper støy

Selv om skinneslipingen på sikt skal kunne bidra til å redusere støy fra trikken, kan slipingen i seg selv på sin side imidlertid være støyende, til tross for at Sporveien påpeker at arbeidet ikke er å anse som «sterkt støyende».

Det gnistrer fra sporene mens maskinen som sliper skinnene er i aksjon.

Slipingen foregår med en maskin som sliper sporene mens den kjører i sporene på nattestid når trikken er ute av drift.

«Skinnesliperen kan periodevis generere noe støy, men arbeidet er ikke å anse som sterkt støyende. Maskinen beveger seg ganske raskt forbi langs sporet, slik at belastningen for de fleste beboerne langs trikkelinjen begrenses til én natt», opplyser Sporveien.

Oversikt over når det jobbes på de ulike strekningene:

  • Grefsenplatået – Glads vei – Doktor Smiths vei – Disen: Uke 29
  • Jernbanetorvet – Tinghuset – Dalsbergstien – Bislett – Adamstuen – Ullevål Sykehus – John Colletts Plass – Forskningsparken – Rikshospitalet: Uke 30 og natt til mandag/tirsdag i uke 31
  • Solli – Skarpsno – Nobels Gate – Thune – Skøyen: Fra natt til tirsdag 2. august (uke 31), uke 32 og natt til mandag i uke 33 (natt til mandag 14. august)
  • Øvre Slottsgate – Nationaltheatret – Solli: Uke 33
  • Rosenborg – Briskeby – Riddervolds plass: Natt til 18. august og natt til mandag 21. og tirsdag 22. august (uke 33-34)
  • Ruseløkka – Aker Brygge: Natt til onsdag 23. august
  • Solli – Niels Juels gate – Vigelandsparken – Frogner Stadion – Majorstuen: Natt til torsdag 24. og fredag 25. august (uke 34)
  • Ved Geitabru: Natt til mandag 28. august (uke 35)
  • Øraker – Lilleaker – Ullern – Skøyen: Uke 35, natt til mandag 28. og tirsdag 29. august
  • Sinsenkrysset – Rosenhoff – Carl Berner – Sofienberg – Nybrua: Uke 35/36 (ikke fastsatt spesifikke datoer ennå)

Det må ifølge Sporveien tas forbehold om endringer i tidsplanen.

Kilde: Sporveien

– De mest slitte områdene

På delstrekningene der både ut- og inngående spor skal slipes må på sin side påberegne to netter med nattarbeid.

– Det er de mest slitte områdene av trikkenettet som skal slipes. I tillegg skal også nye trikkespor gås over med slipemaskinen. Skinnesliping er et tiltak som reduserer slitasje, og som mange steder har god effekt på støy fra trikken. For Sporveien er det viktig å kunne gjennomføre dette nødvendige tiltaket gjennom sommerukene, opplyser avdelingsleder Nydahl.

Store deler av byen

Årets skinnesliping starter på Grefsenplatået og fortsetter nedover forbi Glads vei mot Disen

Etter dette skal skinneganger over store deler av byen for øvrig slipes, ifølge Sporveien, som opplyser at de vil sende ut varsel til berørte naboer i forkant av arbeidet.

Totalt vil 9,5 kilometer med trikkespor av det totale linjenettet på 42,8 kilometer være slipt når arbeidet er sluttført i september.

Powered by Labrador CMS