Politiet sjekket veska til stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap) da hun kom til sørgegudstjenesten i Oslo domkirke på søndag.

Sjelden Oslo-politiet setter inn tiltak ved offentlige arrangementer, viser nye tall

Oslo-politiet fikk kritikk fra flere hold etter å ha frarådet folk å delta på Pride-markering ved Rådhusplassen. Da folk likevel strømmet til, var det mange politifolk til stede. Nye tall viser imidlertid at det er sjelden politiet i Oslo setter inn slike tiltak.

Publisert

— Oslo politidistrikt har 6.000 innmeldte arrangementer årlig, rundt 150 av disse er det tiltak på, opplyser politiet.

Det betyr at det kun ved 2,5 prosent av alle offentlige arrangementer i hovedstaden er uniformert eller sivilt politi til stede.

Skeive er fortsatt et terrormål, mener politiet

— Oslo politidistrikt har lang erfaring med å forberede ulike arrangementer. Det meste av arbeidet gjøres på forhånd med dialog og forebyggende arbeid. I tillegg ressurssetter vi arrangementer etter behov, skriver Oslo-politiets pressevakt Steinar Wulfsberg-Gamre i en epost.

Men politiet advarer likevel det skeive miljøet i Oslo mot terrorfare. Selv om det generelle trussellbildet ble justert ned av PST i går, fra nivå 5 til 4 - altså fortsatt definert som høyt.

— PST påpeker at LHBTQI+ det fremdeles inngår i målbildet, men også personer og arrangementer som oppfattes å fornærme islam, religiøse forsamlingssteder og uniformert personell fra politi og forsvar, skriver Oslo politidistrikt.

Powered by Labrador CMS