Dommen falt i Oslo tingrett i slutten av juni.

39 kilo heroin stjålet fra Oslo-leilighet – endte med gigantbeslag i Bærum

Beslaget utgjør det tredje største i norgeshistorien. Nå er fem personer dømt til strenge fengselsstraffer.

Publisert

Det har nå falt dom i Oslo tingrett etter at Oslo-politiet i august 2022 tok beslag i over 35 kilo heroin i en bolig i Bærum, som det tredje største heroinbeslaget gjennom tidene.

– Gjennom etterforskingen i saken avdekket politiet at det opprinnelig dreide seg om minst 39 kilo heroin som ble stjålet fra en leilighet i Oslo året før. Politiet har også etterforsket seg frem til hvem som oppbevarte heroinen da den ble stjålet og hvem som stod bak tyveriet, heter det i en pressemelding fra Oslo statsadvokatembeter onsdag ettermiddag.

Fem dømt

Totalt er det fem personer som er tiltalt og domfelt i saken, der det ble avsagt dom 27. juni i år.

– Den opprinnelige depotholderen ble dømt til 14 år i fengsel. Vedkommende med styrende rolle for tyveri og etterfølgende oppbevaring og overlevering av stoffet ble dømt til 15 år, opplyses det videre.

Har samarbeidet med politiet

– For de to tiltalte med noe mindre sentrale roller, og som har samarbeidet med politiet, er det utmålt fengselsstraffer på henholdsvis 7 år og 9 år 6 måneder, heter det videre.

– For den siste tiltalte ble tiltalen under hovedforhandling rettet til å gjelde tyveri av 20 kilo hasj og straffen er utmålt til fengsel i 2 år og 8 måneder, ifølge Oslo statsadvokatembeter.

AK47 og Rolex

Det er også idømt inndragning av en AK47 automatrifle, en Rolex-klokke og kontanter.

Dommen er ennå ikke rettskraftig ennå.

Powered by Labrador CMS