Oslo 20220512. Byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal (SV) i forbindelse med at Tone Hansen er ansatt som ny adm. direktør i Munch-museet.
– Jeg er veldig glad for å se Gamle Munch på Tøyen blomstre opp med kulturarrangementer og lokale aktiviteter, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal.

Kulturaktører med lite ressurser får gratis lokaler i gamle Munchmuseet

I neste års budsjett for Oslo foreslås det å ta i bruk Munch-museet på Tøyen som flerbrukshus for kultur.

Publisert

Høsten 2022 startet det tidligere Munch-museet på Tøyen (Gamle Munch) med midlertidig utleie og aktiviteter. Det er gjennomført mange gode kultur- og fritidsaktiviteter, både av byomfattende karakter og med lokale initiativ. 

Byrådet foreslår å sette av 15,9 millioner kroner for 2024 for at Gamle Munch fortsatt skal leies ut og tas i bruk som flerbrukshus for kultur. Pilotordningen innebærer vederlagsfri leie til kulturaktører som har lite ressurser og mangler lokaler. Den videreføres i 2024 og 2025.

– Jeg er veldig glad for å se Gamle Munch på Tøyen blomstre opp med kulturarrangementer og lokale aktiviteter. Det er en lavterskel møteplass som vi trenger, og nå viderefører vi suksessen, sier Omar Samy Gamal.

Powered by Labrador CMS