Foto: Christian Boger

NÅ: Væpnet politi rykket ut til masseslagsmål med machete og kniver på Tøyen

10-15 personer bevæpnet med kniver om macheter skal ha sloss med hverandre på Tøyen. Tre eller fire personer skal være skadd. Politiet søker i området.

For litt under en time siden meldte politiets operasjonssentral på Twitter om rapportene om masseslagsmål på Tøyen.

Ifølge operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet tror de at det hele begynte i Jens Bjelkes gate og forflyttet seg etter hvert litt over i blant annet Sigurds gate.

— Per nå søker vi fortsatt i aktuelle områder rundt Tøyen og snakker med vitner og individene vi har kontakt med for å prøve å finne ut mer. Erfaringsmessig så er det litt vanskelig å få informasjon i slike situasjoner, altså masseslagsmål med større grupperinger som slåss, forteller Jøkling til VårtOslo litt før klokken ni i kveld.

Voksne av «utenlandsk opprinnelse»

— Vet du noe om deres bakgrunn?

— Vi har fått rapporter om at de har utenlandsk opprinnelse. Og det skal være folk oppe i 20- og 30-års alderen fra det som har blitt observert, så det er godt voksne mennesker.

Ifølge innsatsleder på stedet Erling Holstad kan det imidlertid være snakk om et ungdomsmiljø.

De skadde personene ble tatt hånd om av helsepersonell. De skal kun være lettere skadet, og ble bortvist fra området i 48 timer.

Litt over ni melder politiets operasjonssentral på Twitter om at dette trolig var et avtalt slagsmål: «Dette er personer som er kjent av politiet fra tidligere. Saken vil bli etterforsket.»

Politi Tøyen 3
Foto: Christian Boger
Politi Tøyen
Foto: Christian Boger

Kort tid etter varslet operasjonssentral om meldinger om at 20 personer skal ha sloss blant annet med balltrær ved Furuset skole. «En person har bruddskader i ansiktet, og ivaretas av helse. Gjerningspersonene beskrives som mindreårige, og av utenlandsk opprinnelse.»

Og rett etter en ny melding om ungdommer som angivelig skyter med softgun på Trosterud.

En travel start på helgen for politiet, med andre ord.MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer