Det kan bli både lyn og styrtregn over Oslo på mandag. Her lyn og torden over Ekerbergåsen ved en tidligere anledning.

Varsler fare for lyn og styrtregn i Oslo på valgdagen

Om du ikke har forhåndsstemt, kan det være lurt å gjøre sin borgerplikt søndag hvis du vil holde deg tørr på føttene. På selve valgdagen kan det bli veldig vått i hovedstaden.

Publisert

«Vi forventer kraftige regnbyger på mandag, men akkurat hvor de kraftigste bygene vil treffe er fremdeles usikkert», melder Meteorologisk Institutt på sin X-konto (tidligere Twitter) Meteorologene

På værkartet er det markert at det er sannsynlig med kraftige regnbyger over Oslo. Værsituasjonen kan gi både mye lyn og styrtregn, ifølge Meteorologene, som opplyser at de følger situasjonen tett og overvåker nøye gjennom helgen.

Det er et lavtrykk som har retning mot Sør-Norge på mandag. 

«Banen har skiftet litt i de siste prognosene våre, men per nå ser det ut til å bli en våt start på uka», konstaterer Meteorologene. 

Selve valgdagen, mandag 11. september, kan med det se ut til å bli av det våte slaget. I Oslo er det på sin side to valgdager, søndag 10. september og mandag 11. september. Det er ifølge Yr ikke meldt nedbør på søndag foreløpig. 

Vil du holde deg tørrskodd når du skal avlegge din stemme, kan det med det se ut til at du bør oppsøke nærmeste valglokale på søndag om du ikke allerede har forhåndsstemt.

Powered by Labrador CMS