Tom_Nordlie
En brun og blid Tom Nordlie er spent foran Skeid-Kjelsås på lørdag kl. 15.00. Baneforholdene kan imidlertid være utfordrende i varmen og tørken. Foto: Anders Høilund

Lørdag blir det lokaloppgjør mellom Skeid og Kjelsås. Skeid-trener Tom Nordlie: – Det blir tøft og tett

Skeid og Kjelsås har de laveste budsjettene av lagene i 2. divisjon. På lørdag møtes de, og begge er med i opprykkskampen.

Etter en varm, to timers treningsøkt setter Skeid-trener Tom Nordlie seg ned i skyggen utenfor garderoben på Skeid-banen på Nordre Åsen. Etter treningen mangler en ball. Treneren og hele A-laget til Skeid leter i buskaset rundt banen for å finne igjen ballen før de kan avslutte treningen.

— Det er gratis å trene. Det vil vi være best på. Lagmoral og organisering på banen koster heller ikke noe, sier han.

Stor respekt for Kjelsås

Kampene mellom naboklubbene Skeid og Kjelsås er som regel tette og intense oppgjør. Det ventes den å bli på lørdag også. Halvveis i sesongen befinner Skeid seg på toppen av tabellen, mens Kjelsås ligger på femteplass, bare fire poeng bak Torshov-laget.

— Jeg har stor respekt for hva Kjelsås får ut av laget sitt hver sesong. De er gode på det de er gode på, og da jeg kom til Skeid, virket det på meg som om Kjelsås var mer tent enn oss i oppgjørene oss i mellom, sier Nordlie.

Av de kampene der Nordlie har ledet Skeid mot Kjelsås, har fem endt uavgjort. Da Skeid vant høstkampen i 2017, var det første seier for Torshov-gutta på seks år. I våroppgjøret hjemme hos Kjelsås denne sesongen, ble det på nytt uavgjort.

Banen sliter på spillerne

— Vi får hjelp av vaktmesterkompaniet til å vanne kunstgressbanen med hageslange før hver kamp. På treningene har vi ikke den luksusen. Når kunstgressbanen er så tørr som nå, er det lett å pådra seg skader. Foten henger igjen i underlaget, og det kan gå ut over knærne. Tirsdag pådro midtstopper Ayoub Aleesami en kneskade nettopp på grunn av dette, forteller Nordlie.

Midtbanespiller Henning Tønsberg Andresen er ute i seks til ti uker med et strukket leddbånd. Keeper Emil Fiskvik har et mulig brudd i en finger. Disse er alle viktige spillere.

Banen druknet i regnet

Tørr bane var det ikke under tilsvarende kamp i fjor. Skeid vant 3-1 over Kjelsås etter en kamp spilt på en bane som strengt tatt ikke var spillbar.

Da Hassan Yosuf satte inn det siste målet, etter å ha løpt gjennom en sammenhengende vanndam fra midtstreken og til motstanderens mål, var det klart at banen ikke klarte å ta unna regnet.

— Jeg sendte ut et bilde av banen, som nærmest druknet, til byrådsleder Raymond Johansen. Oslo kommune har planer om en ny bane her, kanskje allerede i 2019, sier Nordlie og ser utover banen, som Vålerengens trener Ronny Deila latterliggjorde før cup-oppgjøret mellom de to tradisjonsrike Oslo-klubbene i mai i år.

Hassan_Yusuf
Det var vått, og banen var knapt spillbar da Skeid tok i mot Kjelsås høsten 2017. Her fastsetter Hassan Yusuf resultatet til 3-1 til Skeid. Foto: Anders Vindegg

Per dags dato er Skeid nest best av klubbene som har adresse Oslo. Baneforholdene på Skeid-banen har imidlertid fått flere enn Ronny Deila til å heve øyenbrynene de siste sesongene.

— Vi leder, men må skjerpe oss

— Jeg er fornøyd med sesongen så langt. Vi leder tross alt. Vi må likevel skjerpe oss. Jeg ventet på at vi skulle få oss en smell, og den fikk vi med 1-3-tapet mot Bryne. Pengesterke lag, som Hødd, Egersund og Bryne, kan forsterke stallen med spillerkjøp. Det kan ikke vi. Vi må forbedre oss gjennom sesongen, sier Nordlie.

Mange kniver om opprykksplassen i 2. divisjon, avdeling 2. Det skiller bare seks poeng mellom første- og sjetteplassen, men kun vinneren rykker opp til OBOS-ligaen. Toeren i avdelingen må spille kvalifisering med toeren i avdeling 1 om den siste opprykksplassen fra divisjonen.

— Divisjonen er så jamn at alle kamper blir intense. De tre siste årene har Skeid avgitt sju spillere til klubber lenger opp i seriesystemet. Likevel har vi bedre resultater denne sesongen. Spillerne har klare oppgaver, og jeg forklarer på en folkelig måte hva vi skal gjøre, sier Nordlie.

Har fotografisk hukommelse

Han kommer med noen eksempler på ord du ikke vil høre fra Tom Nordlie i en fotballgarderobe.

— Kapasitetsdimensjonen, for eksempel. Det ordet bruker vi ikke. Vi snakker heller om hvor mye du orker, sier han.

Tom Nordlie er kjent for å huske nøyaktig hva som skjedde i kampene, uten å måtte gå gjennom video etter kampen. Det er en egenskap hans tidligere lagkamerater på Vika IFs vannpololag fikk merke når Nordlie ville diskutere kampen i dusjen etter kampen.

— Når det er noe jeg interesserer meg for, har jeg en fotografisk hukommelse. Det har jeg etter faren min, sier Tom Nordlie.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer