Luftkvaliteten i Oslo vil være dårlig de neste dagene – og spesielt fra lørdag ettermiddag.

Kulda fører til elendig luftkvalitet i Oslo: – Kan bli mye dårligere

Det ventes dårlig luftkvalitet i landets største byer de neste dagene. Miljødirektoratet råder folk med helseplager til å begrense aktivitet utendørs.

Publisert

– Situasjonen er moderat nå, men det kan bli mye dårligere. Det er sjelden at vi får så dårlig luftkvalitet som det ser ut som vi kan få nå, sier Erik Berge, seniorforsker og meteorolog ved Meteorologisk institutt, i en pressemelding.

Luftkvaliteten i Sør-Norge vil være dårlig de neste dagene – og spesielt fra lørdag ettermiddag.

En tabell på hjemmesiden til Miljødirektoratet viser at det er høy luftforurensing i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger fra klokka 15.00 fredag.

Anbefales ikke

Utendørs aktivitet anbefales vanligvis, mens folk i risikogruppene bør redusere tiden de oppholder seg ute, lyder rådet fra Miljødirektoratet når det er høy luftforurensing.

Lørdag vil luftforurensingen i Oslo og hovedstadsområdet være svært høy, noe som kan gi alvorlige helseplager for folk med underliggende sykdommer, ifølge Miljødirektoratet. Også friske personer anbefales da å redusere utendørs fysisk aktivitet.

Også i neste uke

Meteorolog Berge sier at lave temperaturer, lite vind og utslipp fra veitrafikk og vedfyring er årsaken til den dårlige luftkvaliteten. Og det er liten bedring å spore over helgen.

– Det er varslet at værsituasjonen på Østlandet og Vestlandet sør for Stad holder seg stabil i begynnelsen av neste uke, og derfor forventer vi fortsatt høye verdier av luftforurensning, skriver Meteorologisk institutt i pressemeldingen.Powered by Labrador CMS