Oslo 20210710. Rosenborgs Sarah Dyrehauge Hansen og Lyns Anna Nerland Aahjem i kampen mellom Lyn og Rosenborg på Kringsjå Kunstgress.Foto: Annika Byrde / NTB
Vålerenga fikk god drahhjelp i Toppserien av Lyn og Anna Aahjem, som scoret kampens to eneste mål mot trønderlaget.

Anna Aahjem og Lyn stoppet Rosenborgs jakt på Vålerenga i Toppserien

Anna Aahjem scoret to mål da Lyn slo til med 2-0-seier over tabelltoer Rosenborg i Toppserien. Trønderne snublet i jakten på serieleder Vålerenga.

Med tapet har Rosenborg ni poeng opp til Vålerenga, men med en kamp mindre spilt. Lyn på åttendeplassen hadde bare tatt ett poeng på sine seks siste kamper.

Lyn sjokkerte gjestene fra Trondheim å gå i ledelsen etter bare fire minutter ved Anna Aahjem. Samme spiller doblet ledelsen etter 27 minutter.

Det virket som Rosenborg-laget ikke var helt påskrudd fra start etter tre strake seirer.

Suverene Vålerenga-damer

Det ble klasseforskjell mellom bunn og topp i Toppserien da Vålerenga slo Arna-Bjørnar med 4-1. Nils Lexrøds mannskap har ikke tapt på 15 kamper, men kom fra to strake 1-1-kamper mot Avaldsnes og Rosenborg. Søndag var de tilbake med seier igjen.

Danske Janni Thomsen skulle spille en avgjørende rolle i kampen hvor hun både scoret og var tilrettelegger. 23-åringen fikk stå umarkert inne i 16-meteren og banke ballen i mål til 1-0. På overtid i 1. omgang fikk Ingibjörg Sigurdardóttir pirket ballen over streken etter en corner til 2-0.

Olaug Tvedten viste med 3-0-scoringen tidlig i 2. omgang forskjellen på topp og bunn. Thomsen var involvert i sitt tredje mål i kampen.

Vertskapet fikk et trøstemål

Bedre ble det ikke da Thea Bjelde gjorde 4-0 kort etter en times spill. Vertene fikk sitt trøstemål ved Miljana Ivanovic etter 66 minutter. Noe enkelt fikk hun gå fra kanten og sette inn reduseringen.

Avaldsnes med John Arne Riise var ute etter en ny skalp mot Brann. Gjestene var gode bakover, men manglet litt i den offensive delen

Nullen sprakk derimot da Marit Bratberg Lund scoret fra straffemerket. Straffen Susan Ama Duah var uheldig og handset inne i feltet. Larissa Crummer ordnet 2-0 to minutter før slutt, mens Amanda Frisbie fastsatte sluttresultat til 3-0 på overtid.

Flott start for Stabæk

LSK Minni Löfwenius ble matchvinner for LSK Kvinner hjemme mot Stabæk med sin 3-2-scoring. Landslagsaktuelle Sunniva Skoglund var ikke helt patent ved den anledningen da hun misset på en avklaring langt ute på banen.

Melissa Bjånesøy ga Stabæk en flott start, mens hjemmelaget utlignet ved Löfwenius fire minutter før pause. Amanda Haahr sendte vertene i føringen tidlig i 2. omgang. En ny fulltreffer fra Bjånesøy sikret 2-2, men Löfwenius ville det annerledes og satte vinnermålet ett minutt før slutt.

Åsane tok en sterk borteseier med 3-1 over Røa. Karen Vistnes gjorde 1-0 etter en snau times spill. Julie Hoff Klæboe ordnet 1-1 fire minutter før slutt før Synne Bjørnebøle og Norun Skjeldal scoret hvert sitt mål i overtiden.

Serietoer Rosenborg møter Lyn borte senere søndag.