— Vi har ikke fullstendig oversikt over hvor mange barnehager som er stengt i dag, men tendensen er økende, sier oppvekstbyråd Inga Marthe Thorkildsen (SV).

Minst fire Oslo-barnehager stengt grunnet korona. Flere kan bli stengt de nærmeste dagene

— Vi har hittil mottatt informasjon om at fire barnehager i ulike bydeler i dag er stengt som følge av smittesituasjonen og koronarelaterte driftsutfordringer, sier oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Publisert

— Vi vet ikke sikkert om alle bydeler som har besluttet stengning, har rukket å orientere byrådsavdelingen, opplyser Inga Marte Thorkildsen (SV) til Aftenposten mandag ettermiddag.

Thorkildsen sier at 13 barnehager har én eller flere avdelinger stengt grunnet karantene. Forrige uke stengte minst én avdeling i 63 barnehager av samme årsak.

Høyt sykefravær blant ansatte

— Vi har ikke fullstendig oversikt over hvor mange barnehager som er stengt i dag, men tendensen er økende, sier Thorkildsen.

Samtlige bydeler i Oslo vurderer mandag om de har barnehager som bør stenges, fordi de ikke lenger klarer å tilby forsvarlig drift.

Dette skyldes stort sykefravær blant ansatte, og vansker med å skaffe gode vikarer. Dermed blir det vanskelig å opprettholde et godt nok smittevern, ifølge byrådsavdelingen, som forrige uke ba bydelene kartlegge barnehage-situasjonen.

Powered by Labrador CMS