Pressekonferanse om koronatiltakene i Oslo onsdag

Byrådet i Oslo vil holde pressekonferanse om koronatiltakene i Oslo onsdag kl 12. — Vi har et massivt press fra alle om å åpne opp.

Publisert

Pressekonferansen vil bli holdt i Oslo rådhus klokka 12.00. Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen vil orientere om koronasituasjonen, ifølge Aftenposten.

Vi har et massivt press fra alle om å åpne, inklusivt mange politikere og alle deler av næringslivet. Det å greie å holde igjen, er det aller vanskeligste. Jeg husker jeg sa for mange måneder siden at det kom til å være mye vanskeligere å åpne enn å stenge, sier byrådsleder Raymond Johansen (AP).

— Når vi ser at smitten faktisk øker i noen bydeler og aldersgrupper understreker det viktigheten av en gjenåpningsprosess som fortsetter å være kontrollert og gradvis, sier han.

Likt mellom nabokommunene

Men smittesituasjonen i Oslo er ikke alene avgjørende for hvilke lettelser byrådet vil signalisere i morgen. Hvilke tiltak som lettes i nabokommuner vil også påvirke hva byrådet kommer frem til.

— Vi er også opptatt av det som skal være likest mulig regler på tvers av grensene i vår region, særlig når det gjelder handelsnæringen. Det er ventet at det kan komme åpning av butikker og kjøpesentre i kommunene rundt Oslo, og det vil også kunne påvirke våre beslutninger, sier Johansen.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS