Hundeeier Nicolai var fortvilet over tyveriet av hunden Balder. Sammen med sin niese finsømmet han han byen. Foto: Privat

Valpeeier Nicolai konfronterte hundetyv og fikk valpen sin tilbake etter to uker

Den fire måneder gamle valpen, Balder, forsvant en tirsdag etter at eieren stakk innom 7-eleven og ba en kompis passe på. Etter to lange uker, er Nicolai Sunde og Balder endelig gjenforent.

Publisert

– Dette har gitt meg en ny tro på menneskeheten. Jeg har sett hvor mange gode, nydelige mennesker det finnes der ute, sier Nicolai Sunde etter at han fant Balder.

Den 20. august dro hundeeier Nicolai ut med hunden sin Balder på en liten kveldstur.

På veien støtte han på en gammel kompis. De to vennene slo av en samtale, og Nicolai spurte kompisen om han kunne passe Balder mens han stakk en tur innom 7-eleven. Men da han kom ut av butikken, var både kompisen og Balder borte.

Ren ondskap

Nicolai startet en leteaksjon og fikk hjelp av niesen Lise Victoria Gowens. Hun kontaktet vektere som befant seg i området og organisasjoner som jobber med rusmisbrukere. Sammen lagde de og hang opp plakater, skrev innlegg på Facebook og delte ut informasjon, alt i håp om å finne kjæledyret.

En tillitsfull valp. Foto: Privat

«Min beste venn. Min mening med livet. Min styrke. Balder. Ni dager har gått. Jeg gir ikke opp før jeg finner deg. Jeg har både venner og uvenner som leiter etter deg, for alle er enig i at å stjele en valp er ikke annet enn ren ondskap», skrev Sunde i et innlegg.

Det tok en hel uke for dem å få kontakt med kompisen som sist var sett med Balder. Han fortalte at han måtte dra av gårde i hastverk og at han overlot Balder til noen fremmede, som skulle passe på.

Utbrudd av farlig sykdom

– Ekstra bekymret ble jeg da jeg fikk høre at en farlig sykdom rammer og tar livet av hunder i Oslo-område. Det ble enda mer akutt å finne Balder, sier Sunde.

Han og niesen fikk mange tips. Et av disse beskrev tre personer som vandret rundt med en hund som minnet om Balder i Møllergata.

Bare fire måneder gammel, opplevde Balder å bli kidnappet. Foto: Privat

– Vi fant ikke Balder, men fikk bekreftet at vi var på riktig spor! Flere av plakatene våre var revet ned. Alle andre plakater hang fortsatt. De var bevisst revet fra teipbit til teipbit, forteller Lise.

Gikk til politiet

Sunde leverte en anmeldelse til politiet, og en patruljebil ble sendt ut for å oppsøke områder hvor personene med hunden kunne oppholde seg.

En engasjert Nokas-vekter på Gunerius ringte og beskrev en dame som gikk med en staffordshire bull terrier og en border collie. De fulgte sporet og endte opp med et navn og en adresse.

– Vi var ute hver dag for å lete. Vi lette høyt og lavt og satte svært mange mennesker, firmaer og organisasjoner i sving, snakket i utallige telefoner, løp byen rundt og hang opp hundrevis av plakater. Onkel var knust i savn og bekymring for sin beste venn og det kjæreste han eide, sier Lise.

Forsøkte å skjule identiteten

Ved hjelp av noen medlemmer av Nitrogruppa, en organisasjon som hjelper med å finne hunder på rømmen, tok de saken i egne hender og banket på døra til adressen de satt på. Vedkommende åpnet døra og ut av leiligheten og opp i Nicolais armer kom Balder løpende.

Valpen hvite flekk på hodet var blitt farget svart med sprittusj for å skjule hundens identitet.

Hundeeier Nicolai og valpen Balder gjenforent. Foto: Privat

– Han var rolig de første minuttene da vi tok han og dro derfra, men med én gang vi kom i «sikkerhet» gikk hunden bananas. Folk stoppet og så på Nico og Balder hele veien til Stovner, fordi det lyste lykke og kjærlighet lang vei, forteller Lise.

Powered by Labrador CMS