– I motsetning til SV, er vi i Høyre opptatt av at alle skal roses og rises uansett hvem som driver aktiviteten. Foto: tomkri2000
– I motsetning til SV, er vi i Høyre opptatt av at alle skal roses og rises uansett hvem som driver aktiviteten. Foto: tomkri2000

SVs manglende interesse for svakheter i kommunale tjenester

Ivar Johansen er en iherdig kritiker av private leverandører av velferdstjenester. Det selektive valg av informasjon han deler med leserne gjør ikke eldreomsorgen bedre, tvert imot.

Publisert

I bystyret onsdag 21. mars behandlet vi kommunerevisjonens svært kritiske rapport om de kommunale hjemmetjenestene i to av Oslos bydeler. Istedenfor å snakke om problemene i de kommunale tjenestene, som tross alt var tema, overså han dette lett og snakket om sitt negative syn på private tjenesteleverandører.

Dette er en gjenganger i hans virke. Når han oppdager et problem hos private, slår han det stort opp, mens problemer i de kommunale tjenestene forties.

En selektiv historiefortelling

Det er interessant at kommunerevisjonen inkluderte et kort avsnitt om de private leverandørene som indikerte at de private organiserte tjenestene bedre enn de kommunale. Men det passer dårlig inn i SVs fremstilling og forties, selvsagt.

Tidligere har vi sett at Ivar Johansen interesserer seg lite for det faktum at enkelte kommunale sykehjem skårer lavt på pårørendeundersøkelsene år etter år uten noe synlig tegn til bedring. Men han kritiserer de private, til tross for at de viser store forbedringer etter at de ble tatt over av private drivere.

I motsetning til SV, er vi i Høyre opptatt av at alle skal roses og rises uansett hvem som driver aktiviteten, for å sikre at de eldre får de gode tjenestene de fortjener.

Powered by Labrador CMS