Grunde Almeland går av som Venstre-leder i Oslo.

32-åringen går av som leder for Oslo Venstre

Grunde Almeland (32) går av som leder for Oslo Venstre.

Publisert

– Jeg har mange arbeidsoppgaver, og mye å gjøre. Det er også en av grunnene til at det er fint om andre får muligheten, uttaler Almeland til Avisa Oslo hvor han bekrefter avgangen.

– Det er et privilegium og kjempespennende å være leder av Oslo Venstre, spesielt denne høsten med forhandlinger og Venstre inn i byrådet. Det har vært kjempegivende. Så er jeg stortingsrepresentant for Oslo og er fullt motivert til det og vil jobbe videre for Oslo, sier han videre.

I tillegg til å være Oslo Venstres leder, ble Almeland fast innvalgt på Stortinget i 2021. Der er han medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen, hvor han har vært ansvarlig for komiteens behandling av de mange habilitetssakene i regjeringen. Han er også leder av familie- og kulturkomiteen.

Flere kilder i Oslo Venstre omtaler bystyremedlem Anna Dåsnes (25) som en god kandidat til å ta over etter Almeland, skriver Avisa Oslo.

Dåsnes er norsklektor og innvalgt fra Sagene. Hun er medlem av bystyrets forretningsutvalg og kultur- og utdanningsutvalget etter å ha blitt innvalgt under høstens valg.

Hun bekrefter overfor avisa at hun er til disposisjon som ny leder.

Første nestleder Naomi Ichihara Røkkum avkrefter at hun er aktuell for vervet.

Powered by Labrador CMS