Sett fra sidelinja

Grüners Misa Pietilä ble pepret med skudd i eliteseriekampen i ishockey mot Grüner. Kampen endte til slutt 6-1. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Grüners Misa Pietilä ble pepret med skudd i eliteseriekampen i ishockey mot Grüner. Kampen endte til slutt 6-1. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Grüner fortsatt uten poeng borte

Omsider var landslagspausa over og Get-ligaen i gang igjen. Det resulterte i Grüners 19. strake bortekamp uten poeng.

Publisert

Overraskende at Grüner tapte? – Nei, ikke egentlig.

Det er vanskelig å væra skikkelig skuffa over et bortetap når laget så langt har 18 strake nederlag. Allikevel var kampen mot Sparta skuffende fordi Grüner selv ikke klarer å få mer ut av spillet sitt.

FAKTA

Pål Trautmann Olerud følger Grüner ishockey og skriver en ukentlig kommentar om lagets opp- og nedturer.

Bakteppet var klart: Sparta er et lag i limbo, som ser andre ta inn på bakfra og har alt for mange ute med skader. Gjestene skal bare spille seg opp til kvalifisering. Sparta har alt å tape, vi alt å vinne. Det gjorde dette til en farlig kamp, og Grüner er et farlig lag å spille mot i en slik setting.

Hvorfor er vi da så planløse og famlende framover?

Sparta peprer målet til Grüner

I de to siste periodene følger vi med hjemmelaget relativt greit, men det er sarpingene som får mål. Kristian Kucera får inn ei fortjent redusering. Og bommer på straffe.

Når vi får pucken og mer enn én spiller over i Spartas sone, kommer sjansene, men det er altfor sjeldent det skjer. De gangene vi virkelig bryter ut og kommer på offensiven, har Sparta problemer med å forsvare seg. Dessverre blir det få skudd og lite presisjon. Laget blir nølende når det skal avsluttes.

Ikke at det skulle være noen grunn for å nøle. Periodevis glimter Grüner til. Tar den ekstra pasningen og prøver. Sean-Michel Sunnqvist, Sebastian Skaar og Robin Olsen-Syversen var gode og hadde fortjent bedre uttelling.

Sparta på sin side nølte ikke, utnytter at vi ikke kommer oss vekk fra egen halvdel og peprer Misa Pietilä i mål ved hver anledning. Nesten 50 skudd totalt. Og forsvaret gjør så godt de kan. Resultat til slutt: 6-1.

Nå begynner alvoret

Statistisk er det laget som skyter flest ganger som får flest mål, og slik vinner kamper. Da hjelper det ikke på at vi nok en gang er i mindretall ved tre av baklengsmålene. Det er derfor vi står igjen fem mål bak til slutt.

Stigende kurve utover kampen, tross alt, vi kan når vi tørr. Det tar vi med oss.

For andre kamp på rad er det på en fremmed bane det videre løpet legges. Oppe i innlandet pulveriserte Lillehammer Manglerud Star, og det skjer samtidig som Narvik overrasker alle og slår Storhamar nordpå.

Nå begynner det for alvor å lyse et blått lys for sluttspillplassen borte på Østensjø. Kanskje like greit for vår del å møte falmede stjerner enn høytflygende arktiske ørner?

Sju kamper igjen av sesongen, så begynner alvoret.

Les flere Sett fra sidelinja.

Powered by Labrador CMS