– Hun sitter i og er en del av naturen. Det kan jo hende fuglenes etterlatenskaper må ses som en del av verket og helheten, svarer Lily Vikki i kulturetaten.

«Moren» ved Munchmuseet tilskitnet av måker. – Vi gjør ingenting med det nå

– Det kan hende fuglenes etterlatenskaper må ses som en del av verket og helheten, sier Lily Vikki, kommunens prosjektleder for anskaffelsen av skulpturen.

Publisert

Under to måneder etter avdukingen er den 14 millioner kroner dyre statuen foran Munch-museet tilgriset av fugleskitt. Det er kulturetaten i Oslo kommune som har ansvaret for skulpturen.

Skulpturkonservator i kulturetaten Lily Vikki har følgende plan for rengjøring:

– Vi gjør ingenting med det nå. Vi visste at det kom til å være mye liv der, sier hun på spørsmål fra Aftenposten om hva de gjør med fugleskitten.

Vi forventet måkeskitt

Hun forteller at de visste det kom til å være mye dyreliv der.

– Hun sitter der i naturen. Vi har forventet at hun får måkeskitt på seg. Det er en del av det å sette noe ut. Hun sitter i og er en del av naturen. Det kan jo hende fuglenes etterlatenskaper må ses som en del av verket og helheten, svarer Vikki til Aftenposten.

Hun forteller at statuen er behandlet med voks og blir enkel å rengjøre. – Vi planlegger rengjøring én gang i året, men vi får se hvordan det blir. Skulpturen har flere lag med voks som beskytter mot måkeskitt.

Powered by Labrador CMS