Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
– Når vi nå ikke er inne på budsjettet, ser vi ikke hvilke muligheter vi har til fortsatt drift. Vi kan søke på midler, men når vi ikke vet om eller hva vi får, blir det nær sagt umulig å sikre drift for den eneste organisasjonen for skeive muslimer, sier assisterende generalsekretær Thee-Yezen Al-Obaide til Blikk.
MDGs Lan Marie Nguyen Berg mener Salam Norge bør få øremerkede midler og sier at hun vil jobbe for dette på Stortinget.
– Dette handler om forutsigbarhet for organisasjoner som jobber med særlig utsatte grupper. Jeg mener enkelte organisasjoner, som Salam, må få øremerkede midler fordi de har en særlig viktig rolle, sier hun.
Berg mener Salam Norge har en unik posisjon og synes det er rart at det ikke gjenspeiles i statsbudsjettet.
Salam Norge ble grunnlagt i 2018 og arbeider for LHBT-personer med muslimsk bakgrunn. Organisasjonen har fått én million i driftstilskudd av staten siden 2021.
Salam Norge må nå søke om penger fra en felles pott til skeive organisasjoner som følge av en praksisendring fra regjeringen.
I stedet for at organisasjoner får penger direkte, må mange av dem heller søke fra ulike potter. Endringen fører også til at Skeiv Ungdom og FRI mister flere øremerkede tilskudd, ifølge NRK.
Støtten til skeive organisasjoner er økt med 15 millioner kroner for 2023, nær en dobling fra årets budsjett. Pengene skal blant annet gå til oppfølging etter Oslo-skytingen 25. juni.
Salams medlemmer ble hardt rammet av terroren ved London Pub, opplyser Al-Obaide.
– Vi hadde medlemmer inne på London Pub og utenfor den natta, og vår nestleder Nikita Amber Abbas ble skutt. Som skeive muslimer har vi slitt etter terroren, og vi har brukt mye av tiden i etterkant på å ivareta medlemmene våre, ikke minst da vi arrangerte støtteparaden lørdag 25. juni, etter at Oslo Pride avlyste sin parade, sier han.