Søndag morgen mellom klokken ni og ti vil strømmen i disse kablene ved Alnabru bikke en krone per kilowatt-time. Så billig har det ikke vært på godt over et år.

Billigste strømuke for oslofolk så langt i år. Nå er det lavere strømpris enn på samme tid i fjor

For første gang i 2022 er ukeprisen på strøm i Sør-Norge under 1 krone per kWh, ifølge oversikten til Europower. Prisen er lavere enn på samme tid i fjor. På søndag blir prisen i Oslo og resten av Østlandet så vidt over en krone i snitt per kilowatt-time.

Publisert

Søndag blir det høyest strømpriser i Sørvest-, Vest- og Sørøst-Norge. Mellom klokken 9 og 10 på formiddagen vil strømprisen der ligge på 1,044 kroner per kilowattime (kWh), ifølge foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

I Midt- og Nord-Norge blir prisen 16,1 øre per kWh på sitt høyeste.

Maks 1,51 kroner

Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh, som regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område.

Ser man bort fra støtten men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 1,51 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms, og i Nord-Troms og Finnmark er det heller ingen forbruksavgift.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snitt på 60,4 øre

Snittprisen i landet vil søndag ligge på 60,4 øre per kWh. Det er 26,9 øre høyere enn på lørdag og 23,3 øre lavere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm søndag finner vi i Sørvest-Norge på 93,2 øre per kWh. Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med en døgnpris på 92,7 øre og Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 11,7 øre.

Den laveste kWh-prisen søndag blir mellom klokken 1 og 2 på natten i Nord- og Midt-Norge, da på 1,7 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 52,2 øre.

Fredag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 71,4 øre per kWh og 0 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,33 kroner per kWh og 24,9 øre per kWh.

Lavere enn i fjor

Prisene som legges fram av Nord Pool for neste dag, er foreløpige, og små prisjusteringer kan bli gjort i ettertid.

Ifølge bransjenettstedet Europower kan en nå slå fast at denne uka har fått de laveste strømprisene for en hel uke så langt i år i Sør-Norge. Uke 40 er årets første uke hvor prisene er lavere enn i tilsvarende uke i fjor.

Powered by Labrador CMS