Hva mener Oslo-velgerne?

Elise Åsnes (23), styremedlem i Spire, mener politikerne er nødt til å ta klimakrisen på alvor. Foto: Privat

— Det må bli lettere å ta miljøvennlige valg, mener Elise Åsnes (23)

— Politikerne har et ansvar i å ta klimakrisen på alvor, men vi som velgere har et ansvar i å stemme på de som gjør det. Jeg savner fler miljøvennlige hverdagstiltak slik som bærekraftig mat, sier Elise Åsnes (23), styremedlem i Spire Oslo.

Navn: Elise Åsnes
Alder: 23
Bosted: St. Hanshaugen
Aktiv med: Styremedlem i Spire Oslo

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side
    eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Jeg mener Oslos politikere bør fokusere mer på klima. De har et ansvar for å se det større bildet og ta klimakrisen på alvor. De politiske valgene som tas her i Oslo kan bidra til en mer rettferdig verden, og en sikrere fremtid for dagens ungdom. Vi velgere har selvfølgelig også et ansvar i å lytte til den streikende ungdommen og stemme på de politikerne som faktisk tar klimakrisen på alvor.

Kan du nevne én positivt ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Det er veldig bra at Oslo har fått iverksatt et klimabudsjett! Dette gir kommunene en større oversikt over hva som må til for å nå målene, samtidig som det er med på å tydeliggjøre hvor viktig det er med politikere som prioriterer kutt i utslipp.

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Nærmiljøet mitt trenger enda større tilrettelegging for bærekraftige løsninger. Det må bli enklere for folk å ta miljøvennlige valg. Dette kan Oslos politikere gjøre ved for eksempel å fokusere enda mer på bærekraftig mat, noe som er spesielt aktuelt med tanke på brannene i Amazonas. Større tilrettelegging for redusert kjøttforbruk er for eksempel et viktig tiltak.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Jeg er generelt veldig glad i parkene og badeplassene vi har i byen. Vi er så heldige som har så mange fine parker rundt oss! Det er deilig med litt avkobling fra det ellers travle bylivet.

* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg

Powered by Labrador CMS