Grorud flerbrukshus inkluderer en kultursal på rundt 130 kvadratmeter samt en treningssal for taekwondo på rundt 120 kvadratmeter. Illustrasjon: Link arkitektur
Grorud flerbrukshus inkluderer en kultursal på rundt 130 kvadratmeter samt en treningssal for taekwondo på rundt 120 kvadratmeter. Illustrasjon: Link arkitektur

Grorud får et nytt flerbrukshus som rommer flerbrukshall, klubbhus, kultursal og barnehage

Forrige uke startet arbeidene. Sommeren 2020 skal den nye storstua ved Groruddammen stå ferdig.

Publisert

Grorud flerbrukshus får en sentral plassering på Grorud mellom Groruddammen og Grorud skole, i nær forbindelse til de eksisterende fotballbanene i området.

– Vi er allerede i gang med å grave ut tomta, og planlegger å starte opp betongarbeidene i løpet av våren, sier Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg, som er byggherre for det nye flerbrukshuset.

Klubbhus og barnehage

Bygget vil inkludere klubbhus for Grorud IL, med fire garderober og kontorer. Det vil bli en flerbrukshall der på størrelse med en håndballbane. I tilknytning til hallen blir det seks garderober og tribune med plass til 150 personer. I tillegg blir det i bygget en barnehage med seks avdelinger, med muligheter for å kunne utvide til åtte avdelinger. Barnehagen, som går over to etasjer, får heis og intern forbindelse til flerbrukshallen.

I tillegg skal bygget huse en kultursal på rundt 130 kvadratmeter samt en treningssal for taekwondo på rundt 120 kvadratmeter. I området utenfor, er det planlagt et aktivitetsområde som blant annet skal inneholde skateelementer, buldrevegg, utendørs apparater for styrketrening samt sittebenker og beplantning. Det utendørs aktivitetsområdet vil strekke seg mellom Grorud skole og Groruddammen.

– Grorud flerbrukshus blir et spesielt kjærkomment tilbud til barn og unge i bydelen, men også en samlende møteplass på tvers av generasjoner, sier byrådsleder Raymond Johansen, som var til stede ved åpningen av prosjektet i forrige uke.

Grorud flerbrukshus får en barnehage med seks avdelinger. Barnehagen vil gå over to etasjer, får heis og intern forbindelse til flerbrukshallen. Illustrasjon: Link arkitektur
Grorud flerbrukshus får en barnehage med seks avdelinger. Barnehagen vil gå over to etasjer, får heis og intern forbindelse til flerbrukshallen. Illustrasjon: Link arkitektur

Sprer lys og trygghet i området

Det er lagt vekt på at det nye flerbrukshuset på Grorud skal gli godt inn i lokalmiljøet. Bygningen ligger delvis nedsenket i terrenget. Den får et grønt tak dekket av vekster, som på best mulig måte skal integreres i eksisterende bebyggelse og grønnstruktur.

Flerbrukshuset blir kledd med glasspaneler over mørke grå fibersementplater. Glasspanelene har integrert ledbelysning. Glasspanelene løper helt eller delvis foran vinduene.

– Denne variasjonen skal sikre gode dagslysforhold samtidig som den skaper en gradering av innsyn inn i bygget. Om kvelden og i den mørke vinterperioden vil den integrerte belysningseffekten gjøre at flerbrukshuset fremstår som en glødelampe som sprer lys til aktivitetsområdet utenfor. Dette bidrar til å skape trygg ferdsel i området, forteller Eli Grimsby i en pressemelding.

Høye miljøambisjoner

Grorud flerbrukshus bygges som passivhus, og som andre byggeprosjekter i Kultur- og idrettsbygg, bygges også Grorud flerbrukshus fossilfritt. Det betyr at alle anleggsmaskiner på byggeplassen skal være elektriske eller gå på biodiesel. Det samme gjelder oppvarming og tørking av byggeplassen.

Powered by Labrador CMS