Det blir køkaos i Oslo neste helg. Årsaken er oppgradering av Svartdalstunnelen. Foto: Vegvesenet

Neste helg må du belage deg på køkaos i Oslo

– Det kan være lurt å vurdere andre kjøreruter, som f.eks. Ring 3 eller å kjøre utenom Oslo hvis du kan.

Publisert

Fra lørdag 30. juni kl. 20.30 og i seks uker framover stenges vestgående løp i Svartdalstunnelen hele døgnet på grunn av oppgraderingsarbeider. Fra fredag 6.juli kl. 21.30 er i tillegg Ekebergtunnelen stengt i ett løp, retning sentrum. Arbeidene skal være ferdige til 12. august.

Beregn god tid

Resten av Operatunnelen er åpen for trafikk som normalt, men det forventes mer kø også på veiene rundt de stengte tunnelene.

– Det kan være lurt å vurdere andre kjøreruter, som f.eks. Ring 3 eller å kjøre utenom Oslo hvis du kan. Hvis du må kjøre bil i byen anbefaler vi å beregne god tid og å være obs på mye ny skilting, sier prosjektleder Hilde Ulvik i Statens vegvesen.

Følg skiltene

Svartdalstunnelen er en del av Operatunnelen, og kommer du sydfra er det skiltet omkjøring mot sentrum via Ring 3, og Helsfyr. Også Ekebergtunnelen er en del av Operatunnelsystemet. Her blir det toveis trafikk i østgående løp og redusert kapasitet i begge retninger.

– Vi ber trafikantene om å følge skiltet omkjøring via hovedvegnettet. Det enkleste vil for de fleste være å bli lengst mulig på hovedvegene, sier Ulvik.

Her kan du laste ned kart som viser anbefalte kjøreruter gjennom sommeren.

Powered by Labrador CMS