Etter konflikt internt i Rødts bystyregruppe velger Eivor Evenrud nå å melde seg ut av partiet og bli uavhengig representant i bystyret.

Eivor Evenrud bryter helt med Rødt. Har meldt seg ut av partiet og blir uavhengig representant i bystyret

Etter en langvarig konflikt melder Eivor Evenrud seg ut av Rødt og bryter med partiets bystyregruppe. — Vi fikk beskjed om utmeldelsen i går, sier Rødts gruppeleder Siavash Mobasheri til VårtOslo.

Publisert

På bystyrets nettside er tidligere Rødt-gruppeleder i bystyret, Eivor Evenrud, nå oppført som uavhengig representant.

Det var Avisa Oslo som først omtalte saken.

Lang konflikt internt

— Vi fikk beskjed om at hun melder seg ut av partiet og går ut av bystyregruppa i går. Det tar vi til etterretning, og utover det har jeg ingen kommentar, sier Rødts gruppeleder Siavash Mobasheri til VårtOslo.

Det har i lang tid vært en konflikt mellom Evenrud og Mobasheri, der han tok over som gruppeleder da hun brått trakk seg i midten av september.

— Long story short; Jeg har nettopp trukket meg som gruppeleder for Rødt Oslo, med umiddelbar virkning, skrev Evenrud på sin egen Facebook-side.

På bystyrets nettside er Eivor Evenrud nå oppført som uavhengig representant.

Evenruds avgang som gruppeleder skjedde etter at en enstemmig nominasjonskomité i Rødt Oslo hadde innstilt Siavash Mobasheri som toppkandidat til valget neste høst.

Forøvrig på en liste der sju av de ti foreslåtte kandidatene er kvinner.

— Rødt Oslo bør ha kvinnelig toppkandidat

Nominasjonskomitéens forslag med en mannlig kandidat på førsteplass førte til at Rødt-politiker Ylva Holm Torsteinson offentlig gikk ut og sa hun ville utfordre Mobasheri.

Torsteinson er innstilt av komitéen på en tredjeplass. Hun uttalte til Aftenposten at Rødt skal ha et feministisk perspektiv. Partiet har vedtektsfestet at partiet skal ha minst 50 prosent kvinneandel på de øverste plassene ved valg.

— Da bør Oslo gå foran med en kvinnelig toppkandidat, sa hun til avisen.

VårtOslo har ikke lyktes med å få en kommentar fra Eivor Evenrud før denne artikkelen ble publisert.

Rødt fortsatt på vippen i bystyret

Rødt har i de to siste bystyreperiodene vært helt vesentlig for at det rødgrønne Ap/SV/MDG-byrådet skal kunne styre byen.

De tre byrådspartiene Ap, SV og MDG har med 27 av 59 representanter ikke rent flertall i bystyret. Dermed har Rødts fire bystyrerepresentanter sittet på vippen. Med Evenruds exit reduseres Rødts bystyregruppe til tre representanter.

Men partiet vil fortsatt være på vippen, de tre gjenværende Rødt-representantene er akkurat mange nok til å sikre byrådet flertall i for eksempel bystyrets behandling av budsjettet.

Powered by Labrador CMS