DEBATT

Waris Ahmed Hussein
Lokalpolitikerne i Norge må gjøre mer med at flere og flere familier i landet blir fattige. Det går i feil retning, mener Waris Ahmed Hussein (AUF).

– Jeg bor i verdens vakreste bydel, Sagene, hvor det bor mange familier med lite penger

Da jeg gikk på aktivitetsskolen kunne ikke alle vennene mine være med, enten fordi de ikke kunne eller fordi de syntes det var for kjedelig. Etter hvert skjønte jeg at den egentlige grunnen var at foreldrene ikke hadde råd.

Publisert

Ingen snakket om at de var fra lavinntektsfamilier. Det var veldig tabubelagt. Man ble sett ned på av å si at man ikke hadde råd til å være med på kino eller bursdag.

Etter hvert som vi ble eldre, begynte vennene mine og jeg å søke forskjellige jobber i bydelen. Nå kunne vi endelig gjøre flere ting sammen. Tilgjengelige sommerjobber hjelper ungdom fra lavinntektsfamilier med å komme inn på arbeidsmarkedet og tjene egne penger.

Det går i feil retning

Lokalpolitikerne i Norge må gjøre mer med at flere og flere familier i landet blir fattige. Det går i feil retning. Jeg vil at Oslo skal være en by for alle uavhengig av hvor stor lommeboka di er. Et slikt Oslo får vi ikke om Høyre kommer til makta.

Høyre har hatt åtte år på seg i opposisjon til å tenke på hva de mener er viktigst å gjøre med byen vår. Konklusjonen deres? Å gi skattekutt til de rikeste.

Eiendomsskatten er her for å gi billigere kollektivtransport og andre velferdsgoder, noe Høyre ønsker å ta bort. Dette skaper klasseskiller mellom folk i Oslo. I en tid med høye strøm- og matvarepriser så mener jeg at det å gi mer penger til Oslos rikeste er helt feil prioritering. Derfor vil jeg ha et Arbeiderparti-ledet byråd de fire neste årene.

Vi bør ha like sjanser

Jeg synes at vi bør fortsette å ha gratis aktivitetsskole slik at familier som i utgangspunktet ikke har råd til å sende barna sine dit, har mulighet til det. Jeg mener at uavhengig av inntekt bør alle barn ha like sjanser i livet.

Jeg synes at vi bør ha flere tilgjengelige sommerjobber til unge i alle bydeler i Oslo.

Med et Høyre-ledet byråd vil disse tiltakene bli kuttet i. Høyre nekter å svare på hvor i velferdstilbudene våre de kommer til å kutte, men de kommer ikke til å ha råd til alt det Arbeiderpartiet har fått til i byrådet i dag.

Powered by Labrador CMS