Det var i østgående retning på E18 ved Skøyen bilen ble stanset. Her et oversiktsbilde fra området ved Bestumkilen.

Politiet kjørte inn i bil med mindreårig fører etter vill ferd med punktert bil: – For å hindre ytterligere fare

En mindreårig kastet seg bak rattet på flukt fra politiet, punkterte og kjørte videre i feil kjøreretning. Politiet valgte da å ta et drastisk grep.

Publisert

Oslo politidistrikt meldte onsdag kveld at de hadde stanset en sjåfør i ferd med å kjøre i feil kjøreretning på E18 ved Skøyen.

Senere samme kveld utdyper operasjonssentralen om dramatikken som lå bak. Føreren som satt bak rattet på bilen, var nemlig under 18 år.

Tilkalt til voldshendelse

– Politiet ble tilkalt da ungdommen var involvert i det som ble meldt som en voldshendelse. Vedkommende kjørte av gårde i bilen og har på et tidspunkt punktert. Bilfører kjørte ut i motgående på avkjøringsrampa fra E18, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter.

– Det ble da besluttet at bilen måtte stanses ved forsettlig påkjørsel for å hindre ytterlige fare. Dette skjedde i relativt lav hastighet, utdyper operasjonslederen.

Spesialenheten ikke varslet

Når det gjelder hvorvidt Spesialenheten for politisaker vil varsles i forbindelse med hendelsen, sier Nysæter følgende:

– Spesialenheten varsles ikke rutinemessig og umiddelbart av Oslo politidistrikt i denne saken. Forholdet vil bli vurdert av distriktet i etterkant med tanke på om det er riktig å formelt varsle Spesialenheten.

Ingen personskade

Operasjonslederen understreker at det ikke ble noen personskade i forbindelse med hendelsen og kun mindre materielle skader.

Ungdommen fremstilles for blodprøvetaking og ivaretas videre av barnevernet, opplyser Nysæter.

Powered by Labrador CMS